Langtidshævet grahamsbrød som hæver på køkkenbordet i flere timer for så at blive bagt på i en varm brødform.
Det langtidshævet grovbrød egner sig perfekt til at blive nydt helt friskbagte eller efter en dag eller to, til at blive ristet eller lavet om til en sprød og lækker toast.
Grahamsmel fremstilles, når de hele hvedekerner males. Det giver de grove kerner, som beholder flere næringsstoffer og tilmed fibre. Da grahamsmel ikke giver det samme luftige brød, som hvis det er et rent hvedebrød, ja så er det vigtigt at tilsætte hvedemel til det koldhævet grahambrød. På den måde bliver det helt perfekt
Langtidshævet grahamsbrød
langtidshævet grahamsbrød
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl. kølig, ikke iskold vand
- 2 tsk groft salt
- 2 tsk sukker
- 250 g grahamsmel
- 500 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand.
- Tilsæt begge melsorter og ælt grundigt. Kom salt og sukker ved. Ælt igen.
- Du kan med fordel bruge en køkkenmaskine, da dejen har godt af at blive æltet
- Beklæd med en omvendt tallerken eller lignende og Sæt nu til hævning på køkkenbordet ved stuetemperatur i ca. 12 timer.
- Dejen skal nu hæve til dobbelt størrelse
- Varm en bageplade med en brødform i ca. 10 min på 220 grader alm over/under varme
- Når ovnen er varm væltes dejen forsigtigt i formen og sættes tilbage i midten af ovnen og brødet bages i ca. 30 min til gylden
Elsker du at bage? Og elsker du at prøve forskellige opskrifter på hjemmebag af? Ja, så er der masser af inspiration at hente her hos mig, for jeg holder virkelig af at bage herhjemme i mit eget køkken. Heldigvis har jeg flere børn at servere alle de hjemmebagte godter for 🙂
Hjemmebagte brød og boller er jo dejligt til både morgenmad, til den lille eftermiddagssult, som tilbehør til aftensmaden eller i ens egen eller børnenes madpakker.
Du kan finde flere opskrifter lige her: Blødt briochebrød, Gulerodsbrød med solsikkekerner, Langtidshævet brød
Tak fordi du kigger forbi mit opskrift univers her. Mad, kager og hjemmebagte boller og brød er ren lykke og jeg håber at du finder en af dine kommende yndlingsopskrifter lige her 🙂
Du er meget velkommen til at søge videre herinde, eller finde inspiration til dit næste bageprojekt!
Du kan også gøre, som mange andre før dig allerede har gjort og skrive din mailadresse op – på den måde modtager du en besked, når der er ny opskrift herinde fra.
Håber at vi ses høres ved …
Hilsen Benedicte
0 kommentarer