Lasagne med kylling og broccoli(sidstenævnte kan undlades)
En skøn opskrift på en lasagne, som får masser af smag fra både kylling, bechamelsauce og tomatsauce. En ganske fin måde at variere i den klassiske lasagne og få en lidt lettere udgave.
Når lasagnen er færdigbagt har den godt af at sætte sig i en ti-femten minutters tid. Så selv om det kan være svært at vente, anbefaler jeg at den får tiden til det. Smagen kommer frem og det er lettere at skære et regulært stykke lasagne til her, hvor man kan se de lækre lag i lasagnen. Tomat-kyllingsaucen, bechamelsaucen og pastapladerne. Osten kommer på efter lasagnen er halvt bagt, på den måde bliver den ikke for mørk, men helt perfekt.
Skal den afprøves?
Så finder du opskriften lige under billedet.
Flere opskrifter på pastaretter
Pastasalat med pesto, Pasta med safran, Nem pastaret med grøntsager
Lasagne med kylling
kyllingelasagne
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst i små tern
- 1 spsk. olie
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 tsk. oregano
- 1 stk. boullionterning(fjerkræ eller grøntsag)
- 800 ml. tomatpassata(blendet hakkede tomater)
- 200 gram frosne eller friske små broccolibuketter(kan undlades)
- 10 stk. lasagneplader
- 200 gram revet ost
- salt og peber
- 9 plader lasagne
- 200 gram smelteost- ex. mozarella eller cheddar
bechamelsauce
- 3 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 2 dl mælk
- 250 ml creme fine(9 eller 18 %), fløde eller kaffefløde
- revet muskatnød- ca. 1 tsk.
Fremgangsmåde
- Skær kylling i tern og hak løg og hvidløg fint.
- Brun kylling et par minutter og kom oregano, løg og hvidløg ved. Vend rundt.
- Kom broccoli ved, samt tomatpuré, hakkede tomater og boullion. Lad saucen simre i et par minutter.
bechamelsauce
- Smelt smør og pisk mel ved til en dejklump. Kom mælk ved og pisk til det tykner. Kom fløde ved, muskatnød, salt og peber.Rør til tyk sauce..
- Kom først lasagneplader i et ildfast fad, dernæst tomatsaucen og bechamelsauce. Fortsæt i den rækkefølge til alt er brugt.
- Sæt i ovnen på 190 grader (alm varme) eller 185 grader ved varmeluft. Først i 20 minutter, hvorefter osten fordeles og lasagnen bages færdigt i yderligere 20 min. til den er gennemstegt og lasagnepladerne færdigbagte.
- Afkøl let inden den nydes, sådan at lasagnen kan nå at sætte sig.
0 kommentarer