Solbærsyltetøj

Alt det andet, Hjemmesyltning

Solbærsyltetøj – hjemmelavet sommersyltetøj fra haven. 

Solbær er en af de skønneste bærbuske at have i haven. De passer sig selv og skal højest klippes ned en gang imellem, så de ikke bliver for store og så vil de gerne have lys og luft omkring sig. Ellers passer de bare sig selv og leverer år efter år de lækreste og mest solmodne solbær. Bær som samtidig er spækket med sunde vitaminer. Mine fugle holder sig fra mine solbærbuske, men jeg ved jo ikke om du er lige så heldig?

Er du ikke den lykkelige indehaver af en solbærbusk, men har en have eller køkkenhave  er det bestemt en busk jeg kan anbefale dig at anskaffe, da den fylder et minimum og (i de fleste) år er særdeles gavmild med sine bær.

Hjemmelavet solbærsyltetøj kan selvfølgelig også laves af både frosne og friske solbær fra supermarkedet.

Solbærsyltetøj

 

Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

Solbærsyltetøj

opskrift på Solbærsyltetøj med melatin som smager dejligt som pålæg, til vafler, pandekager eller solbærsnitter
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 500 gram solbær(nippet fri fra blade og stilke)
  • 2 spsk. vand
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk. melatin(det røde brev)

Fremgangsmåde

  • Kom solbær i en gryde med vand. Skru op på mellemvarme og lad simre i ca. 10 min. Kom sukker, men lad 4 spsk. sukker tilbage i en skål, som vendes med melatin. Sukker og bær koges op og koges med melatin/sukker i ca. 3 min til syltetøjet tykner.
  • For at teste om syltetøjet har den rette tykkelse kan du lægge et par skeer i fryseren og lave en smagsprøve. Tykner det når det rammer den kolde ske er den klar.
  • Kom solbærsyltetøjet på skoldede rene glas.
  • For tyk? Tilsættes lidt ekstra kogende vand til syltetøjet. Kom meget lidt i af gangen.
  • For tynd? Tilsæt 1 tsk. melatin til 2 spsk. sukker og rør sammen inden det kommer i tyltetøjet som koges op igen.

Hvordan får man syltetøj stift?

Der findes flere metoder til at få dit syltetøj stift: Fx. pektin, syltesukker eller melatin. Personligt foretrækker jeg melatin, da det kan blandes med sukker og man dermed selv bestemmer mængden. Syltesukker, derimod er sukker som er tilsat stivelse og får at få en perfekt tyk syltetøj, skal man bruge en hvis mængde sukker. Noget jeg gerne selv vil bestemme mængden af.

Pektin er et naturligt stivelsesprodukt som findes i nogle frugter og bær, fx. også i høj grad i solbær. Særlig de mere umodne solbær. Derfor er mængden af sukker i denne solbærsyltetøj opskrift også begrænset, da bærrene i sig selv er med til at stivne syltetøjet. Pektin kan også købes i pose og tilsættes den kogende syltetøj. Det er dog ikke i denne opskrift på solbær syltetøj, at jeg bruger pektin. Mere om det i en anden opskrift.

Er syltetøjet blvet for stift?

Og jo, det kan ske. Også for mig. Men trøst dig. Det gør intet og kan rettes, selv efter solbærsyltetøjet  er hældt på glas.  Tilsæt en smule kogende vand og med en skoldet ske røres forsigtigt  i glasset til rette konsistens. Kom låg på med det samme igen og opbevar som før.

Er syltetøjet for flydende?

Kom syltetøjet tilbage i gryden og kog op med 1 teskefuld melatin rørt op med 2 spsk. sukker og kog op til det tykner. Hæld igen på helt rene glas.

Solbærsyltetøj

Flere opskrifter på dejlig hjemmelavet syltetøj eller marmelade

marmelade med æble og havtornjordbær marmelade – uden klumperMarmelade med skovbær

Solbærsyltetøj

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest