Macaroni and cheese opskrift er klar!
Macaroni and cheese, Mac and cheese, Mac´n cheese – hvad skal man kalde det? Uanset navn, smager det rigtig godt. Hvis du er glad for smeltet ost og pasta er det måske lige en ret for dig.
Det er en vaskeægte amerikansk klassiker, som serveret med salat smager rigtig godt.
Det er børnenes maddag og Willums tur til at vælge- og ja Willum på snart 13 år, er glad for USA. Han har meldt ud, at han skal bo i USA, når han bliver stor, men at vi (mor og far) må besøge ham lige så ofte vi vil!)
Willum har fortalt, at han vil til USA og spille NBA basketball, sammen med alle de store stjerner. Og blive så rig, at kan kan købe os en stor villa i Californien! Ikke nogen dårlig drøm, vel?Fedt at drømme, ikke? Det må man aldrig blive for gammel til. Børn lader sig ikke begrænse på samme måde som os voksne vel? Bliv ved med at drømme. Drømme stort!
Anyway, selvfølgelig valgte Willum en af amerikanernes foretrukne retter: makaroni and cheese! Det da klart.
Macaroni and cheese tilbehør
Macaroni and cheese tilbehør må gerne serveres med en let og frisk salat. Det er jo en heavy ret, som har masser af tyngde fra pastaen og osten. Det giver en god mæthed. Så jeg topper gerne med en let salat af fx. feldsalat, rucola eller iceberg, blot toppet med cherry tomater og finthakket agurk. Ingen feta på toppen! Nej tak! Der er ost i retten 🙂
Med en god grøn salaten ved siden af, giver det fine farver på tallerknen og sikrer at man får lidt afvigelse i indtagelse og ikke spiser sig for mæt – for hurtigt!
Macaroni and cheese opskrift
macaroni and cheese
Ingredienser
- 8 spsk. smør(smeltet)
- 8 spsk. hvedemel
- 1 liter sødmælk
- 2 dl minimælk
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- ca. 0,5 tsk. revet muskatnød
- 600 gram revet ost(f.eks. cheddar)
- 500 gram macaroni
Fremgangsmåde
- Kog pastaen- kom i et dørslag så vandet løber fra.
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft.Smelt smørret og kom mel i. Pisk grundigt til en let tør klump.
- Tilsæt mælken- både sød- og minimælk. Pisk nu grundigt.
- Saucen tykner nu stille og roligt, mens du pisker. Kom salt, peber og muskatnød i.
- Tilsæt nu det meste af osten- pånær ca. 1 dl. til gratinering.
- Kom pastaen i et ildfast fad. Kom den cremede sauce over og fordel. Drys til sidst det sidste ost over. Sæt i ovnen i ca. 30 min, til osten er gyldenbrun.
Macaroni and cheese – nem opskrift
Flere retter, som børnene kan lave:
møre kyllingespyd med hvidløgssmør, Den perfekte fars til burgerbøffen!, Gratineret pasta med skinke og mornaysauce
0 kommentarer