Mandelsmør – tryl din egen hjemmelavet mandelsmør frem ved hjælp af tre ting: en ovn, foodprocessor og ja, mandler. Det er alt hvad der skal til for at lave din egen smør med mandler. 

Mandelsmør kan variere lidt i farve og konsistens. På det her billede er den mørk og fast i konsistensen, da den ikke er blendet mere end akkurat nok til at blive til en fast mandelsmør. På det øverste billede er den blendet til let flydende, da olien er helt frigivet her.

Mandelsmør

Mandelsmør

Se her hvor nemt det er at lave din egen hjemmelavet smør. Det tager et minimum af tig og den færdige mandelsmør smager skønt på alt fra havregrød, chiagrød eller på et stykke brød, fx. med skiver af banan eller marmelade.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 300 gram mandler
  • flagesalt eller alm. salt.
  • evt. en teskefyld sukker

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Kom mandler på en bageplade med bagepapir og fordel.
  • Sæt i ovnen i ca. 10 min. til mandlerne er ristet og let gyldne.
  • Kom i en foodprocessor og blend i ca. 10 min. Efterhånden som de blendes frigives olierne og efter ca x antal min. er mandelsmørret færdigt. Det varierer i tid ift. motor på foodprocessor. Smag til med en anelse salt og måske et teskefuld sukker, for at runde sangen af. Kun hvis du synes.
    Kom i rene tætlukkede glas og opbevar i køleskabet i op til en måned eller mere.

Anvendelse af mandelsmør

Hvordan er det lige med den mandelsmør anvendelse?

Du bliver afhængig! Det tør jeg godt skrive her. Det her er mad i den reneste form, som ikke er tilsat sjove olier eller “sjove” tilsætningsstoffer. Det er hvad det er. Bare mandler.

Jeg nyder den hjemmelavet mandelsmør  på for eksempel:

En portion klassisk havregrød med skiver af banan og æbletern.

På en skive knækbrød, riskiks eller rugbrød – også gerne med skiver af banan.

Toppet på en smoothiebowl med andre bær og frugttern.

Som en sød snack på både af æble.

Mandelsmør

Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:

Har du mandler i overskud? Så lav for eksempel de skønneste italienske mandelkager, kaldet biscotti. De er gode til en kop kaffe eller the eller prøv at dyppe i et glas sød kold hvidvin.

Mandelkager – biscotti opskrift

___

Eller kom mandler i en blomkålssalat. De to ingredienser går godt sammen og fylder en med sunde sager, som fibre og olier.

Blomkålssalat med mandler

___

Eller servér de her ristede mandler som en lille snack. Jeg garanterer dig at det går stærkt. Så er de væk!

Ristede saltmandler

Mandelsmør

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest