Mandelsmør – tryl din egen hjemmelavet mandelsmør frem ved hjælp af tre ting: en ovn, foodprocessor og ja, mandler. Det er alt hvad der skal til for at lave din egen smør med mandler.
Mandelsmør
Mandelsmør
Ingredienser
- 300 gram mandler
- flagesalt eller alm. salt.
- evt. en teskefyld sukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom mandler på en bageplade med bagepapir og fordel.
- Sæt i ovnen i ca. 10 min. til mandlerne er ristet og let gyldne.
- Kom i en foodprocessor og blend i ca. 10 min. Efterhånden som de blendes frigives olierne og efter ca x antal min. er mandelsmørret færdigt. Det varierer i tid ift. motor på foodprocessor. Smag til med en anelse salt og måske et teskefuld sukker, for at runde sangen af. Kun hvis du synes. Kom i rene tætlukkede glas og opbevar i køleskabet i op til en måned eller mere.
Anvendelse af mandelsmør
Hvordan er det lige med den mandelsmør anvendelse?
Du bliver afhængig! Det tør jeg godt skrive her. Det her er mad i den reneste form, som ikke er tilsat sjove olier eller “sjove” tilsætningsstoffer. Det er hvad det er. Bare mandler.
Jeg nyder den hjemmelavet mandelsmør på for eksempel:
En portion klassisk havregrød med skiver af banan og æbletern.
På en skive knækbrød, riskiks eller rugbrød – også gerne med skiver af banan.
Toppet på en smoothiebowl med andre bær og frugttern.
Som en sød snack på både af æble.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Har du mandler i overskud? Så lav for eksempel de skønneste italienske mandelkager, kaldet biscotti. De er gode til en kop kaffe eller the eller prøv at dyppe i et glas sød kold hvidvin.
Mandelkager – biscotti opskrift
___
Eller kom mandler i en blomkålssalat. De to ingredienser går godt sammen og fylder en med sunde sager, som fibre og olier.
___
Eller servér de her ristede mandler som en lille snack. Jeg garanterer dig at det går stærkt. Så er de væk!
0 kommentarer