Millionbøf i fad er en vaskeægte familiehitter. Servér retten for familien, store som små, og jeg garanterer dig at den bliver spist. Rub og stub. Retten er egenlig som den klassisk opskrift på millionbøf, blot serveret i fad med bagt kartoffelmos.
Retten er nem at lave og kan også laves i forvejen og blot sættes i ovnen, når det er tid til mad. Kartoffelmosen lægges over kødsovsen og bages let gylden. Servér med en let salat… Velbekomme.
Millionbøf i fad
Millionbøf i fad
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1 kilo kartofler(velegnet til mos)
- 0.5 dl. fløde
- salt og peber
Kødsovs
- 1 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 600 gram hakket oksekød
- 2 spsk. ketchup
- 1 tsk. engelsk sauce
- 2 spsk. HP sauce
- 2 tsk. soya
- 3 tsk. tørret timian(eller provencekrydderi=
- 1,5 dl. boullionvand(gerne okse eller grøntsags)
Fremgangsmåde
- Opvarm olie og sauter løg og hvidløg heri til gennemsigtige. Kom kød ved og skru op for varmen. Brun kødet godt.
- Kom nu alle krydderier i, men undlad boullionvand. Det tilsættes når krydderier er godt blandet i kødet.
- Lad retten simre i ca. 10 min.
Kartoffelmos
- Skræl kartofler og skær i mindre tern. Kog til møre. Undlad at salte vandet til mosen. Hæld vandet fra og mos med en kartoffelmoser eller en elpisker.
- Kom først kødsovsen i et ildfast fad og fordel herefter kartoffelmosen over.
- Bages i midten af ovnen på ca. 200 grader (185 grader varmeluft) i ca. 20 minutter til sprød og gylden overflade.
Familiens favoritopskrifter
Opskrifter med oksekød generer de færreste(!) og sådan er det også herhjemme. Oksekød i alle afskygninger. Kan jeg friste med flere opskrifter. Så søg omkring og bliv inspireret 🙂
Flere lækre retter med oksekød
Enchiladas med oksekød eller den her
lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian
0 kommentarer