Nem grundopskrift på vanillemuffins

Opskrifter på kager

De her luftige  og nemme vanillemuffins kan fyldes eller blot serveres lige som de er med lidt glasur. Opskriften er nem og lige til at gå.

Fyld evt. med  chokoladeknapper, blåbær eller hvad du nu er til. De pynter på kagebordet eller fødselsdagsbordet. Og de her? De blev serveret til Elisabeths 14 års fødselsdag for familien igår. Jeg fyldte nogle med chokolade(ca. en teske i hver) og alle fik et skud karamelcreme i midten og pink glasur og “guldperler” lige inden servering.

Nåede jeg at få et billede af det? Øh nej. Prøv at stille sådan et fad frem ude i solen foran 6 kagesultne unger. Det går skisme stærkt gør det!

Lækre luftige vanillemuffins

vanillemuffins- lige til at pynte og gøre festlige, som du synes
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 10 store muffins

Ingredienser

  • 180 gram sukker
  • 3 æg
  • 120 gram smeltet eller blødt smør
  • 2 spsk vanillesukker
  • 310 gram hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 2,5 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Pisk æggene luftige med sukker. Pisk nu det bløde smør i.
    Vend bagepulver i melet sammen med vanillesukker. Hæld nu skiftevis med mælk ned i ægge/sukkerblandingen og pisk let.
    Hæld dejen i ca. 10 af de større muffinsforme eller 16 stk. af de mindre. De bør fyldes 3/4 dele op. Hæld evt. lidt bær eller et spsk. bær i.  
  • Bag i ca. 15-15 minutter på 180 grader (alm ovnvarme) eller (170 grader ved varmeluft9til de er hævet op og let gyldne og der ikke hænger dej ved, når der forsigtigt prikkes med en kødnål

Nemme vanillemuffins

nemme vanillemuffins

Du vil måske være interesseret i andre gode kageopskrifter:

Lækre citronmuffins med birkesPæremuffins med chokoladeglasurOreo muffins

Tip.

I netto for et stykke tid siden faldt jeg over karamel(muffin center)fra dr oetker. Prisen var sat ned og derfor lavede jeg den klassiske rationale, at hvis jeg købte masser af dem, ja så havde jeg sparet og fået de fleste gratis!!! Det er sgu´så åndssvagt altså!

Nå, men altså. Nu havde jeg jo de her liggende i viktualierummet og bruges det skal de jo. Og godt  smager det faktisk, når hver muffin får trykket lidt karamelcreme i sig.

God bagelyst!

Kh, Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

12 Kommentarer

  1. Catrine

    De lyder lækre!

    Svar
  2. Stine

    Skal man piske mælk og mel i eller skal det røres i med en ske?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa, har ligge tilføjet et “og pisk let” efter melet er tilsat.
      God fornøjelse 😊

      Svar
  3. Mariann Parker

    Hej Benedicte
    Kan du ikke skrive om de 180 grader er varmluft eller traditionel varme?
    På forhånd tak!
    Mariann

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa
      Helt alm. over og undervarme – alternativt 170 grader ved varmeluft, som jeg har tilføjet i opskriften😊

      Svar
  4. Helga Spencer Thrane

    Dem vil jeg altid bage for mine børn er vilde med dem og manden også. Super lækre.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det er jeg så glad for at høre. Dejligt at familien nyder dem 😊

      Svar
    • As

      Hvordan skal de opbevares hvis de laves dagen inden?

      Svar
      • Benedicte Thrane

        Hej, blot i en lukket pose eller alternativt i fryseren 😊

        Svar
  5. Camilla

    Laver du 10 eller 16 ud af denne portion??

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest