De her luftige og nemme vanillemuffins kan fyldes eller blot serveres lige som de er med lidt glasur. Opskriften er nem og lige til at gå.
Fyld evt. med chokoladeknapper, blåbær eller hvad du nu er til. De pynter på kagebordet eller fødselsdagsbordet. Og de her? De blev serveret til Elisabeths 14 års fødselsdag for familien igår. Jeg fyldte nogle med chokolade(ca. en teske i hver) og alle fik et skud karamelcreme i midten og pink glasur og “guldperler” lige inden servering.
Nåede jeg at få et billede af det? Øh nej. Prøv at stille sådan et fad frem ude i solen foran 6 kagesultne unger. Det går skisme stærkt gør det!
Lækre luftige vanillemuffins
Ingredienser
- 180 gram sukker
- 3 æg
- 120 gram smeltet eller blødt smør
- 2 spsk vanillesukker
- 310 gram hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 2,5 dl mælk
Fremgangsmåde
- Pisk æggene luftige med sukker. Pisk nu det bløde smør i.Vend bagepulver i melet sammen med vanillesukker. Hæld nu skiftevis med mælk ned i ægge/sukkerblandingen og pisk let.Hæld dejen i ca. 10 af de større muffinsforme eller 16 stk. af de mindre. De bør fyldes 3/4 dele op. Hæld evt. lidt bær eller et spsk. bær i.
- Bag i ca. 15-15 minutter på 180 grader (alm ovnvarme) eller (170 grader ved varmeluft9til de er hævet op og let gyldne og der ikke hænger dej ved, når der forsigtigt prikkes med en kødnål
Nemme vanillemuffins
Du vil måske være interesseret i andre gode kageopskrifter:
Lækre citronmuffins med birkes, Pæremuffins med chokoladeglasur, Oreo muffins
Tip.
I netto for et stykke tid siden faldt jeg over karamel(muffin center)fra dr oetker. Prisen var sat ned og derfor lavede jeg den klassiske rationale, at hvis jeg købte masser af dem, ja så havde jeg sparet og fået de fleste gratis!!! Det er sgu´så åndssvagt altså!
Nå, men altså. Nu havde jeg jo de her liggende i viktualierummet og bruges det skal de jo. Og godt smager det faktisk, når hver muffin får trykket lidt karamelcreme i sig.
God bagelyst!
Kh, Benedicte 🤍
De lyder lækre!
Og det kan du tro at de er 😊👍🏻
Skal man piske mælk og mel i eller skal det røres i med en ske?
hejsa, har ligge tilføjet et “og pisk let” efter melet er tilsat.
God fornøjelse 😊
Hej Benedicte
Kan du ikke skrive om de 180 grader er varmluft eller traditionel varme?
På forhånd tak!
Mariann
hejsa
Helt alm. over og undervarme – alternativt 170 grader ved varmeluft, som jeg har tilføjet i opskriften😊
Dem vil jeg altid bage for mine børn er vilde med dem og manden også. Super lækre.
Det er jeg så glad for at høre. Dejligt at familien nyder dem 😊
Hvordan skal de opbevares hvis de laves dagen inden?
Hej, blot i en lukket pose eller alternativt i fryseren 😊
Laver du 10 eller 16 ud af denne portion??
Hej, 10 af de let store muffins😊