En opskrift på en gryderet med oksetern og løg. En oksegryde så velsmagende og hyggelig som en god simregryderet er.
Hvis du står og mangler en opskrift på en gryderet med oksetern, der er nem at lave, giver det møreste stykke kød, samt er fyldt med smag, så skulle du prøve den her. Til gryderetten tilsættes stærk sennep og tomatpuré og et par andre krydderier. Det er med til at give den gode grundsmag. Sennep smager ikke igennem, men danner blot en god base for saucen.
Oksetern er en god udskæring at arbejde med og er ganske fantastisk i en klassisk dansk gryderet. Tilberedt rigtigt får du en gryderet med møre stykker af oksetern, som giver smag, mæthed og protein.
Har du tid kan du med fordel servere den her oksegryde med en lækker og cremet kartoffelmos. Det er perfekt. Men ris er nu også godt og samtidig dejlig nemt.
Oksegryde
Oksegryde
Ingredienser
- 900 gram oksetern (oksekød i tern)
- 2 spsk smør(til at brune kødet og grøntsager af)
- 3 stk store hvide løg - I små tern
- 4 fed hvidløg - fintrevet eller finthakket
- 3 dl okseboullion
- 3 spsk tomatpuré
- 1,5 spsk stærk sennep - gerne dijon
- 3 tsk paprika(gerne røget hvis muligt, men alm kan bruges)
- 3 tsk timian
- 5 spsk pikant flødeost
- 1 dåse flåede tomater(blendet for en mere lind konsistens)
- 1 dl creme fraiche - brug den fedt procent du foretrækker, men en fed en gør mere cremet
- 1 tsk balsamicoeddike
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt halvdelen smørret og brun kødet af i en gryde til det er brunet på alle sider. Kom på en tallerken
- Kom smør i en gryde og vend hvidløg og løg til gennemsigtige. Kom krydderier ved og vend rundt så smagene frigives. Tilsæt sennep og tomatpasta.
- Kom kød tilbage i gryden. Overhæld med boullionvand og blendet flåede tomater. Lad simre under låg i ca. 1, 5 time.
- Kom balsamico, flødeost og creme fraiche ved og rør forsigtigt i gryderetten. Når først disse er tilsat skal det ikke koge op, da gryderetten risikerer at skille
- Servér med enten ris eller som jeg gør. Med kartoffelmos
- Drys med friskhakket persille
Noter
Interesseret i flere opskrifter med oksekød?
Velbekomme!
Så se mere lige her: Wok med oksekød og kokosmælk, Klassisk mørbradgryde med oksekød og pølser, Gryderet med oksekødsstrimler og timian
Tak fordi at du læser med. Har du spørgsmål til min opskrift på oksegryde? Så skriv gerne en kommentar og jeg vender tilbage til dig:)
0 kommentarer