En opskrift på en gryderet med oksetern og løg. En oksegryde så velsmagende og hyggelig som en god simregryderet er.

Hvis du står og mangler en opskrift på en gryderet med oksetern, der er nem at lave, giver det møreste stykke kød, samt er fyldt med smag, så skulle du prøve den her. Til gryderetten tilsættes stærk sennep og tomatpuré og et par andre krydderier. Det er med til at give den gode grundsmag. Sennep smager ikke igennem, men danner blot en god base for saucen.

Oksetern er en god udskæring at arbejde med og er ganske fantastisk i en klassisk dansk gryderet. Tilberedt rigtigt får du en gryderet med møre stykker af oksetern, som giver smag, mæthed og protein.

Har du tid kan du med fordel servere den her oksegryde med en lækker og cremet kartoffelmos. Det er perfekt. Men ris er nu også godt og samtidig dejlig nemt.

 

Oksegryde

Oksegryde

Oksegryde

opskrift på en simre gryderet med møre stykker af oksetern og krydderier. Lad gryderetten simre i halvanden time og vend til sidst flødeost og creme fraiche i for ekstra smag og cremethed
Print opskrift Pin opskrift
2 timer 30 minutter
Servings: 8 portioner

Ingredienser

  • 900 gram oksetern (oksekød i tern)
  • 2 spsk smør(til at brune kødet og grøntsager af)
  • 3 stk store hvide løg - I små tern
  • 4 fed hvidløg - fintrevet eller finthakket
  • 3 dl okseboullion
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1,5 spsk stærk sennep - gerne dijon
  • 3 tsk paprika(gerne røget hvis muligt, men alm kan bruges)
  • 3 tsk timian
  • 5 spsk pikant flødeost
  • 1 dåse flåede tomater(blendet for en mere lind konsistens)
  • 1 dl creme fraiche - brug den fedt procent du foretrækker, men en fed en gør mere cremet
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt halvdelen smørret og brun kødet af i en gryde til det er brunet på alle sider. Kom på en tallerken
  • Kom smør i en gryde og vend hvidløg og løg til gennemsigtige. Kom krydderier ved og vend rundt så smagene frigives. Tilsæt sennep og tomatpasta.
  • Kom kød tilbage i gryden. Overhæld med boullionvand og blendet flåede tomater. Lad simre under låg i ca. 1, 5 time.
  • Kom balsamico, flødeost og creme fraiche ved og rør forsigtigt i gryderetten. Når først disse er tilsat skal det ikke koge op, da gryderetten risikerer at skille
  • Servér med enten ris eller som jeg gør. Med kartoffelmos
  • Drys med friskhakket persille

Noter

Tip til oksegryde.
Tilsæt grøntsager til gryderetten med oksetern
Den her gryderet med oksetern kan sagtens tilsættes diverse grøntsager. Det gøres på samme tid som løg og hvidløg. Alt fra strimler af peberfrugt, champignoner, blegselleri.
Hvad er oksetern og hvilken udskæring kan bruges i den her oksegryde?
Alt fra bov, klump, skank og tykkam kan bruges. De nævnte udskæringer indeholder både bindevæv og fedt og gør dem derfor optimale i simre gryderetter - altså gryderetter med oksetern, som langtidssimrer. Dermed frigives både smag og mørhed.

Interesseret i flere opskrifter med oksekød?

Velbekomme!

Så se mere lige her: Wok med oksekød og kokosmælkKlassisk mørbradgryde med oksekød og pølserGryderet med oksekødsstrimler og timian

Tak fordi at du læser med. Har du spørgsmål til min opskrift på oksegryde? Så skriv gerne en kommentar og jeg vender tilbage til dig:)

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest