Omelet med ramsløg og tomat er den skønneste omelet som fungerer som en ren forårsbebuder.
For ramsløg hører foråret til og jeg er vild med den pebrede duft og så er jeg også vild med, at her er en urt som bare kommer af sig selv år efter år og samtidig er så smækfyldt med C vitamin. Ja, så er det vel bare om at plukke løs og nyde, ikke?
For eksempel i den her omelet med ramsløg, ost og tomat. Enkel og velsmagende. Nyd som en selvstændig ret eller kom på en skive rugbrød for en sund frokost eller aftensmad.
Omelet med ramsløg
Omelet med ramsløg
Ingredienser
- 4 stk æg
- olie til stegning
- 100 gram champignoner - i tynde skiver
- 1/2 dl. alm. mælk
- 1/2 dl. fløde- gerne en 9 %
- 1 stor håndfuld ramsløg
- 10 stk cherrtomater- halvet
- salt og peber
- 3 spsk olie
- 1 lille håndfuld mild ost i tern - fx. mozarellafirkanter
Fremgangsmåde
- Varm olie på en god pande. Vend champignon til skiverne er gyldne.
- Pisk æg med fløde og mælk, salt og peber og kom på panden. Skær ramsløg i grove stykker. Drys nu ramsløgblade herover æggemassen, samt tomater. Lad nu simre på lav varme og kom gerne låg over i 10 min
- Fordel nu ost herovre og lad simre videre i 5-10 min. til æggemassen er fast. Krydr med salt og peber
Andre opskrifter med ramsløg
Den skønne grønne urt kan bruges til så mange lækre retter og du må jo vælge netop din favorit. Men lige her kan du se bare to af mine favoritter. En lækker og farverig salat med ramsløg eller en pesto lavet på den. Vælg selv:)
0 kommentarer