Ovnbagt laks med rasp og parmesan.

Er du vild med laks, men mangler inspiration til at variere hvordan laksen serveres? Så er du havnet det rette sted 🙂

Laks er absolut på førstepladsen herhjemme på matriklen, når det kommer til favoritfisk.  Også børnene elsker det. Laks er rigtig sundt og spækket med de gode og fede omega 3 olier. Så herhjemme er det gerne på menuen  hver uge. Og lige så dejligt det smager at servere den helt enkelt, blot med salt, peber og lidt citron. Lige så godt smager det, når laksen tilberedes på denne måde.

Parmesan, rasp, persille, hvidløg og smør blendes sammen og kommer på laksen inden den kommer i ovnen. Det giver en skøn sprød laks med crust – en sprød overflade med dejlig smag.

Om du serverer laksefiletter eller en hel lakseside gør ingen forskel. Begge kan bruges. Læg laksen med skindsiden ned. På den måde er det lige så nemt at trække skindet af ved servering. Nem ovnbagt laks med parmesan og rasp. Velbekomme!

Opskriften kommer her.

Ovnbagt laks med rasp

Ovnbagt laks med rasp

Ovnbagt laks med rasp

Laks med sprød topping

Ovnbagt laks med rasp og parmesan crust. Dejlig og rigtig smagfuld ret med laks.
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram lakseside
  • 1 dl. rasp
  • 1 dl. parmesan
  • 0,5 dl hakket persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. blødt smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom laksesiden eller laksefiletter på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad.
  • i en minihakker eller foodprocessor kommer alle ingredienser i og blendes til en samlet masse.
  • Fordel på laks og sæt i ovnen i ca. 20 - 35 min. på 180 grader Afhængig af om det er en hele lakseside eller laksefiletter. Fisken er færdig, når fiskekødet ikke er gennemsigtigt, men netop gennmfarvet og toppingen gyldenbrun og sprød.

Tilberedning af laks

Èn ting er så sikkert som ammen i kirken. Laks må ikke hver steges eller ovnsteges for hårdt og for lang tid. Laks skal tages af varmen i det øjeblik fiskekødet har forvandlet sig fra at være let skinnende og blankt til farven er mat. Så skal den af varmen. Lige så dejligt laks er, når det steges helt perfekt, lige så kedeligt og tørt er det, når det får for længe.

Laks må ikke lugte!

Jeg har den gyldne grundregel, at der ikke må lugte af fisk i huset, når det er på menuen.  Frisk fisk lugter nemlig ikke. I hvert fald ikke dårligt. Måske får man fornemmelsen af hav. Den lugt er ikke ringe. Det er derimod lugten af ikke frisk fisk!

Det  bedste stykke laks jeg nogensiden har købt, var fra mit lokale og store supermarked – fra delikatesseafdelingen. du behøver altså ikke bo ved siden af en havn, for at få god og frisk laks. Brug din næse og din egen mavefornemmelse. Lugter det af fisk, altså på den ikke ikke så friske måde, så er det måske ikke lige der du skal handle næste gang.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Laks med parmaskinke og grøntsagerOvnbagt laks med krydderurterOne pot pasta med laks

Ovnbagt laks med rasp

Tak fordi du læste med. Det gør mig super glad. Husk at du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gør du her på siden. 

Høres vi ved?

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest