Ovnbagt pasta med kylling og grøntsager

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Ovnbagt pasta med kylling og grøntsager er en perfekt omgang aftensmad, hvis du leder efter en enkel og nem ovnbagt pastaret med grøntsager og kylling. Den tager ikke meget mere end 20 minutter at røre sammen og så er det ellers bare i ovnen. Kyllingetern, broccoli, en cremet mornaysauce og pasta i et.

Det er en god måde at samle familiens foretrukne ingredienser i én ret og så er den et hit for den der måtte stå i køkkenet, for den tager jo vitterlig ikke lang tid at lave. De smager i øvrigt rigtig godt som restemad dagen derpå. Enten kold eller aller bedst? Som genopvarmet.

Når der tilsættes kylling tilføjes gode og mættende proteiner. Broccoli bidrager med fibre og vitaminer. En hjemmelavet mornaysauce er prikken over i´et og tryller retten om til virkelig lækker. Jeg har begrænset omfanget af broccoli, mest for at imødekomme dem der måtte være lidt kræsne med for mange slags grøntsager.  Men  du kan sagtens supplere og tilsætte flere forskellige. For eksempel gulerødder eller peberfrugt i mindre stykker.

Ovnbagt pasta med kylling og grøntsager

Ovnbagt pasta med kylling og grøntsager

Ovnbagt pasta med kylling og grøntsager

opskrift på en cremet pastaret med kyllingetern og broccoli i en hjemmelavet mornaysauce. Nem og lækker ret til hele familien
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

  • 450 gram kyllingetern
  • 600 g pastapenne eller pastaskruer(en god kvalitetspasta for bedste resultat)
  • 1/2 stk broccoli i mindre buketter(letdampet under låg i en smule vand i 2 min.)
  • 1 stk løg- i fine tern
  • 2 fed hvidløg - fintrevet

Mornaysauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 7 dl mælk - gerne sødmælk for en mest cremet mornaysauce
  • 130 g revet cheddarost
  • salt og peber
  • et nip revet muskatnød

Fremgangsmåde

  • Kog pasta i rigeligt med vand til kan aldente. Hæld vandet fra pånær en 1/2 dl. som hældes over når pasta kommer i fadet.
  • Kom løg, hvidløg, broccoli over og vend til sidst med mornaysauce i fadet(se nu nedenstående under mornaysauce)

mornaysauce

  • Smelt smør på middelvarme og tilsæt mel til det smeltede smør. Pisk grundigt til en melbolle. Pisk et halvt minuts tid
  • Tilsæt mælk gradvist, mens der piskes så klumper undgås. Smag til med muskatnød, salt, peber.
  • tag gryden fra varmen og kom ost i, men undlad en lille håndfuld ost til gratinering
  • Kom nu pasta i et ovnfast fad. Fordel løgtern, broccoli, revet hvidløg og kyllingetern herover. Fordel mornaysauce og vend forsigtigt rundt.
  • Top med en håndfuld ost.
  • Sat i ovnen på 180 grader ved varmeluft i ca. 30 min. Hold øje med overfalden undervejs og dæk til med folie eller bagepapir hvis osten tager for meget farve.
  • Nyd varm, men en anelse afkølet, så retten når at "sætte sig".

Andre opskrifter på pastaretter

For ærlig talt. Ikke meget slår en god og enkel pastaret, vel? Her ser du et udpluk af nogle af familiens favoritter…

Pasta i flødesaucePastasauce med laksOne pot pasta med chorizo

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest