Paneret rødspætte filet – sådan steger jeg en hjemmelavet sprød fiskefilet, når den er aller bedst. Kender ikke nogle der ikke er vild med en sprød og paneret rødspætte filet. Det smager jo skønt, uanset om den serveres på en god skive rugbrød eller med kartofler. Det er så godt!
Som billedet viser laver jeg gerne en stor portion, men opskriften her er beregnet til fire. Du justerer jo bare op og ned. De stegte rødspættefileter kan holde sig varme i ovnen. Stegepanden kan jo sjældent stege så mange af gangen. Det er faktisk også muligt at fryse de tilberedte fiskefileter ned og genopvarme dem på pande i smør eller på en bageplade i ovnen.
Paneret rødspættefilet
paneret fiskefilet
Ingredienser
- 4 stk fiskefileter - gerne rødspættefilet, men anden fast fladfisk kan ogsåbruges
- hvedemel
- 1 æg- pisket grundigt
- rasp
- salt og peber
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Dup filetten tør med køkkenrulle, hvis de er våde
- Kom mel i en tallerken, pisket æg i en anden og rasp i en tredje.
- Vend filetterne i med, dernæst æg og til sidst rasp. Vær´grundig med alle sider, så fiskefiletterne er helt dækkede
- Smelt smør og brus af. Steg nu fiskefiletterne i et par minutter på hver side. Vend forsigtigt halvvejs, så paneringen bliver ved.
- Tip. Fisk skal generelt ikke have for meget, da det ødelægger det saftige fiskekød. Så når du steger de sprøde fiskefileter, skal de måske tages af lige før du regner med. Krydr med salt og peber
Paneret rødspættefilet
og andre opskrifter med fisk
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter
Søtunge – paneret og stegt, Burger med sprød fiskedelle, Remoulade dip – til fiskefrikadeller
0 kommentarer