Søtunge – paneret og stegt

Hverdagsmad til store og små

Søtunge – en opskrift på benfri søtunge stegt sprød på pande.

Søtunge er en meget delikat fisk. Mager og hvid i kødet. Da smagen er så let, bør den tilberedes lige så forsigtigt, så smagen af den lækre fisk ikke forsvinder.

En søtunge uden ben som den her opskrift er nem at gå til. Jeg panerer fisken i mel, æg og rasp og steger herefter gyldne i smør. Tilbehør til fisk behøver ikke være overvældende meget. En enkel salat? Kogte kartofler? Pasta?

Tilbereder jeg søtungen på den her måde er den et hit i familien og mine børn spiser den med glæde. Den får lidt smag hen af fiskefilet og det er noget de fleste kan lide. Store som små.

Søtungen er i sæson i det tidlige forår og det er med fordel her den kan købes til lidt billigere penge. Søtungen er en fladfisk, som lever på bunden af havet, gerne på lavt vand, hvor bunden er sandet eller mudret. Smagen er mild og let sød og smørret. Ja, faktisk ret så lækker.

Velbekomme. En opskrift på søtunge finder du her.

Søtunge opskrift

Søtunge opskrift

Søtunge opskrift

Søtunge opskrift - enkel og nem opskrift på den magre og hvide fisk
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 1 dl mel
  • 1-2 dl rasp
  • smør - eller smør/olie til stegning
  • 450 gram benfri Søtunge

Fremgangsmåde

  • Skær søtungen i mindre bidder på ca. 3 x 2 cm
  • Pisk æg i én skål og kom mel i en anden og rasp i en tredje.
  • Dup fisken tør med køkkenrulle
  • Vend først i mel, dernæst æg og til sidst rasp.
  • Smelt smør og brus af. Steg nu fisken gylden på mellemvarme til sprød overflade - ca. 2 min. pr. side. Mangler fisken farve kan varmen skrues op de sidste sekunder.
  • Servér gerne med det samme eller hold varm under stanniol til servering. Sérver med friske citronbåde.

Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter. Dip til fisk.

Fisk er sundt og fisk er godt og ganske ofte behøver et godt stykke fisk slet ikke at serveres med alt for meget tilbehør. Pasta eller kartofler og måske en lækker dip velegnet til fisk er nok.

Se her for nemme og enkle dip til fisk. For eksempel til den her opskrift på søtunge

Tatarsauce til fisk og kødRemoulade dip – til fiskefrikadellerDilddressing – perfekt til pasta og fisk

Benedictes mad på de sociale medier:

Du er velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra mit madunivers. Det gøres i den grå bjælke her på siden. Du er også velkommen til  at finde mine nyeste opskrifter på både Facebook, pinterest og instagram.

Ses vi?

Hilsen Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest