Panini opskrift
Jeg har søgt og søgt og søgt efter opskrifter på panini brød. Du ved ved de der brød der minder om de sprøde brød fra joe and the juice, som smager så ualmindelig godt spækket med tun, avocado, kalkun eller whatever man er til.
Når man så samtidig er mor til fire børn, hvoraf de tre er vilde med det mad der bliver langet over disken i den lokale joe and the juice biks, ja så går kampen da ind på at finde noget der kan matche med de gode sager som så rent faktisk minder om de brød fra joe and the juice. Jeg synes helt personligt, at de her rammer helt plet. De blive flade og kan derfor steges helt gyldne og sprøde og det er det der er fidusen. Jo vist smager de også godt helt nybagte. Men det er når de har været en tur i toasteren at de får den ekstra sprøde overflade vi går efter.
Når de er bagt i ovnen og afkølet, flækkes de på tværs og ristes så igen. Du kan bruge en toaster, en paninitoaster eller komme dem i ovnen. Jeg bruger gerne vores panoinitoaster, som giver de fine striber. Om du vil fylde panini brødene før eller efter du griller dem bestemmer du selv.
Kommer jeg fyld i som tun, griller jeg dem først, men er det skinke, kylling, ost kommer jeg fyldet i inden jeg griller. Se i øvrigt mine foreslag til panini fyld nederst, for de kan varieres i det uendelige.
Panini opskrift
Ingredienser
- 50 gram gær
- 4 dl kold vand
- 1 dl kogend vand
- 1 dl olivenolie
- 600 gram hvedemel
- 200 gram rugmel
- 1,5 tsk. groft salt
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde
- Bland det kolde og det varme vand og rør med gær i en skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og gør grundigt- allerhelst på en køkken-røre maskine, hvis du har. Dejen skal være smidig og elastisk og ikke tør.
- Lad dejen hæve i en time under et klæde. Klædet skal ikke røre dejen, da det kan tage/suge fugten
- Del dejen i 24 stykker(ca. 6 stykker pr bageplade)
- Del dejen i 24 stykker og rul ud til aflange brød med en oval form. De skal være ca. 15 cm i længde, dvs. ret flade. Brug evt. en kagerulle. Lad dem hæve i ca. 30 min.
- Opvarm ovnen til 185 grader varmeluft. Bag to plader af gangen i ca. 10 min.
- Når de er afkølet flækkes de med en skarp kniv. Rist dem gerne for den ekstra sprøde panini enten på en toaster, brødrister eller i ovnen.
- Fyld dem med det du foretrækker.
- Tip. Fryser du dem ned kan du med fordel skære dem over inden de kommer i fryseren. Så er de nemmere at dele og riste, som de tages ud efterhånden.
Panini opskrift
Panini fyld
Smæk din panini sammen om dit yndlings panini sandwich. Er du til den enkle udgave med pesto, ost, skinke/kalkun. Eller skal den fyldes med grøntsager? Alt er godt. For du gør da bare lige hvad er passer dig. Er der sprød panini brød til frokost eller middagsmad herhjemme, lægger jeg forskelligt fyld op på køkkenbordet. Så kan hver selv lave sin egen.
De er i øvrigt super gode i madpakken. Rist dem om morgenen, pak ind og nyd til frokost. De holder sig fint sprøde.
Lignende opskrifter:
Luftige hotdogbrød, luftige pitabrød, brioche burgerboller
Panini med avocado:
Fyld den ristede panini med skiver af avocado og smør brødet med pesto. Super enkelt og super godt!
Panini smurt med pesto, mozarellaskiver, tomatskiver og skiver af kylling eller skinke. Rist herefter.
Ristet panini smurt med en god mayo, tomatskiver, ristede skiver af squash. Top med salt og peber.
Panini smurt med rød eller grøn pesto, fyldt med skiver af salami, mild ost, tomat og agurkeskiver.
En ristet panini smurt med tun rørt op med lidt mayo og creme fraiche, salt og peber. Fyld ex. med skiver af mozzarella og pesto eller blot tun og måske skiver af agurk?
Top af som en dessert udgave og rist paninien med pålægschokolade eller fyld den ristede panini med peanutbutter og skiver af banan. Det topper altså enhver sød dessert til sidst. Guf!
Andre bud på panini fyld ?
Hi, skal lige til at prøve denne opskrift og ser du siger 1 dl oliven oile. Det godt nok meget ?
Hejsa
det er den korrekte mængde, men det skal ses i lyset af, at man får en del paninibrød ud af opskriften. Opskiften kan sagtens halveres så man får 12 brød i stedet😊
Hilsen Benedicte
Det er olien der giver sprødheden i brødene.
Hejsa,
præcis 😊