Paradisæble gelé

Hjemmesyltning

Paradisæblegele er en hurtig lille gang hjemmesyltning. Det er hurtigt lavet og den lille indsats lønner sig hurtig.

Min gode nabo har paradisæbletræer i haven og kom forbi med en pose af hendes små paradisæbler. Jeg har ikke nogle selv.

Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor man havde paradisæbler i sin have. Lige indtil jeg for først gang smagte paradisæblegelé. Det smager dejligt og får en fin farve.

Træerne er kønne at se på og ikke så store. Og æblegeleen så ganske ligetil at lave. Måske jeg bør plante en selv. Det tror jeg. Gele af paradisæbler smager dejligt som tilbehør til gammeldags kødretter ala hakkebøffer, flæskesteg. Åh ja. Og selvfølgelig dejligt på toppen af en gammeldags æblekage. Opskrift kommer her.

paradisæblegelé

 

gelé af paradisæbler

Det er en lille portion det her, så gang op ift. mængden du har. 
Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 600 gram paradisæbler
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåde

  • Kom paradisæbler og vand i en gryde. Sæt i kog og lad simre i 1/2 time, til æblerne er helt udkogte.
  • Kør nu "æblemosen" igennem et saftpose. Dræn grundigt af. Kom geleen i en gryde. Kog op og tilsæt sukker. Lad simre en 5 min. Kom lidt gelé på en ske og se om det er tyknet nu.
  • Når den er tyk gele hældes det på et skoldet glas. 

Paradisæblegelé

paradisæblegelé

At sylte er en af de mest afslappende ting jeg kan foretage mig! Lyder det mærkeligt?

Anyway, sådan har jeg det. Måske også dig? Der er noget dejligt gammeldags i at sylte selv.

Se evt. flere opskrifter på hjemmelavede lækkerier lige her:

marmelade med æble og havtorn

jordbær marmelade – uden klumper

Og mange mange flere kan du finde herinde i mit lille madunivers.

Du kan i øvrigt også  finde mine opskrifter på både pinterest, facebook og instagram.

Det ville være hyggeligt at mødes herinde

Benedicte 🖤

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

6 Kommentarer

  1. Hannah

    Din kommentar afventer moderering.
    Hej Benedicte
    Hvad kan man bruge når man ikke har en saftpose?
    Svar her så jeg bliver notificeret.
    Venligst Hannah

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,

      Måske en ren stofble eller finmasket si. Kunne måske du`.
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Lone Wettergren

    Hej den bliver ikke tyk , har prøvet st koge 5 min ekstra uden held ? Skal jeg koge endnu længere eller tilsætte mere sukket ? Det ser ellers godt ud . Venligst Lone

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa

      Jeg håber at det er lykkedes dig. Tid kan være en afgørende faktor. Stivner den ikke nok kan tilsættes mere sukker. Pektin i pulverform kan i sidste ende være med til at stivne den, men det burde ikke være nødvendigt. Tid burde gøre det.
      Håber det blev godt👍🏻

      Svar
  3. Merete

    5 stars
    Nemt. Først tyknede den ikke men kogte så længere tid og det lykkedes.

    Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest