Paradisæble gelé

Paradisæblegele er en hurtig lille gang hjemmesyltning. Det er hurtigt lavet og den lille indsats lønner sig hurtig.

Min gode nabo har paradisæbletræer i haven og kom forbi med en pose af hendes små paradisæbler. Jeg har ikke nogle selv.

Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor man havde paradisæbler i sin have. Lige indtil jeg for først gang smagte paradisæblegelé. Det smager dejligt og får en fin farve.

Træerne er kønne at se på og ikke så store. Og æblegeleen så ganske ligetil at lave. Måske jeg bør plante en selv. Det tror jeg. Gele af paradisæbler smager dejligt som tilbehør til gammeldags kødretter ala hakkebøffer, flæskesteg. Åh ja. Og selvfølgelig dejligt på toppen af en gammeldags æblekage. Opskrift kommer her.

paradisæblegelé

 

gelé af paradisæbler

Det er en lille portion det her, så gang op ift. mængden du har. 

Ingredienser

  • 600 gram paradisæbler
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  1. Kom paradisæbler og vand i en gryde. Sæt i kog og lad simre i 1/2 time, til æblerne er helt udkogte. Kør nu "æblemosen" igennem et saftpose. Dræn grundigt af. Kom geleen i en gryde. Kog op og tilsæt sukker. Lad simre en 5 min. Kom lidt gelé på en ske og se om det er tyknet nu. Når den er tyk gele hældes det på et skoldet glas. 

Paradisæblegelé

paradisæblegelé

At sylte er en af de mest afslappende ting jeg kan foretage mig! Lyder det mærkeligt?

Anyway, sådan har jeg det. Måske også dig? Der er noget dejligt gammeldags i at sylte selv.

Se evt. flere opskrifter på hjemmelavede lækkerier lige her:

marmelade med æble og havtorn

jordbær marmelade – uden klumper

Og mange mange flere kan du finde herinde i mit lille madunivers.

Du kan i øvrigt også  finde mine opskrifter på både pinterest, facebook og instagram.

Det ville være hyggeligt at mødes herinde

Benedicte 🖤

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.