En pasta med pesto salat er bare en skøn ret, som kan laves på ingen tid. Det er så nemt og enkelt og det er det jeg synes er det bedste ved retten. Den kan varieres i det uendelige og tilsættes lige det du foretrækker.
Dog er der er én ting man ikke bør gå på kompromis med, når man laver en pasta med pesto salat. Pestoen. Find en pesto af god kvalitet. En som faktisk er lavet af det en klassisk grøn pesto bør være lavet af. Basilikum, olie, parmesan, pinjekerner og hvidløg. Eller i det mindst én hvor du kender indholdet af ingredienserne. Og så er en god italiensk pasta heller ikke at foragte! Den koges ikke i smadder og bevarer sit bid. Hvis man vel at mærke holder sig til de tre gyldne pastaregler.
- Find en Italiensk pasta som har en ru og mat og overflade (gerne af italiensk mærkeme)
- Kog i rigeligt med vand(huskeregel er 1 liter pr. 100 gram)
- Og tilsæt rigeligt med salt til kogevandet(1,5 teskefuld pr. 1 liter)
Pasta med pesto salat
Pasta med pesto salat
Ingredienser
- 300 gram god tørret pasta
- 200 gram cherrytomater - i halve
- 130 gram små mozarellakugler - i halve
- 2 spsk god olie
- 100 gram god grøn pesto
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 2 spsk. let ristede pinjekerner(Kan undlades)
- flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen akkurat al dente. Lad afkøle let. Vend forsigtigt pesto ved.
- Halvér tomater og kom over pastaen. Dræn mozarella for væde og vend i. Kom basilikum, salt, peber, olie i og top med lidt ekstra basilikum
- Top eventuelt med ristede pinjekerner og servér.
Andre opskrifter på pastaretter
Kold pastasalat, Cremet pastasalat med tun eller den her Pasta med safran
En pesto med pasta salat er den foretrukne favorit til enten buffetten eller som tilbehør til for eksempel kød eller fisk, når det skal være nemt og populært. Den er selvfølglig ekstra god, når det sæson hvor det er tid til solmodne tomater. Øj, det er godt.
Jeg kan faktisk ikke tælle hvor mange gange jeg har haft den med til en fællesbuffet på børnenes skole. Og den er røget ganske hurtigt. Hver gang. Og skulle der være rester, ja så er den et hit i madpakken dagen derpå.
Mange madglade hilsner Benedicte
0 kommentarer