Sprøde pebernødder med fuldkornshvedemel

Juleguf, Opskrifter på kager

De her pebernødder med fuldkorn, smager helt som de klassiske pebernødder. Måske bedre?

Jeg havde lavet dejen til de her pebernødder med fuldkorn, da en veninde kom på besøg med hendes to børn. Sprøde og lækre små julekager.

Sammen stod vi alle om køkkenbordet og trillede løs, mens højtaleren spillede alle de “gode gamle” – og de “ny-klassiske” julesange. Der var ikke et øje tørt. Det var bare så helt vildt hyggeligt.

Efter trilning/bagning skulle de blot nydes og det blev de! Eneste bemærkning fra min veninde, Henriette var følgende: “De her pebernødder smager så godt, at det er syndt, hvis folk tror at de smager sundt. De smager bare godt”.

Det er bevist! De smager helt som klassiske pebernødder, der er blot tilføjet fuldkornshvedemel i dejen. Måske de også kunne blive en jule-pebernødder-hitter hos jer?

Pebernødder med fuldkorn

(Tid: 15 min til dej+20 min. til rulning)

(Ca. 200-220 stk. pebernødder med fuldkorn)

250 gram smør(stuevarmt)

260 gram sukker

2 æg

2 tsk stødt kardemomme

1 tsk stødt kanel

1 tsk. stødt ingefær

1,5 tsk. natron

1/2 tsk. hvid peber

300 gram hvedemel

270 gram fuldkornshvedemel

  • Bland alle de tørre ingredienser(jeg bruger en foodprocessor, men du kan bruge håndkraft, røremaskine med dejkroge, røremaskine etc.)
  • Nu rører du det bløde smør i. Til sidst de to æg.
  • Sæt dejen ind i køleskabet. Gerne min. 30 minutter(så er dejen mere fast at arbejde med)
  • Del dejen i to. Form to aflange pølser og skær små pebernødder af. Tril.
  • Bages på 200 grader i ca. 10 minutter(Du kan eventuelt have to bageplader i ovnen af gangen. Bag da på 180 grader i ca. 10 min.( De hæver lidt under bagning.)
  • Afkøl og nyd.

Pebernødder med fuldkornsmel

pebernødder med fuldkorn

 

pebernødder med fuldkorn

Flere opskrifter på julekager

Lyst til mere hjemmebag?De her småkager har den skønneste smag af ingefær. De kan nydes året rundt, men ved juletid er de nu også ret så go´e. De er nemme. Se mere her: https://benedictesmad.dk/smaakager-med-ingefaer/

Luciaboller– (de gule svenske brød er dejlige i juletiden)

Honninghjerter – søde og nemme (honninghjerter  hører julen til – søde og lækre honninghjerter)

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest