Cremet pesto med solsikkekerner er en opskrift der gør det lettere at lave en pesto som er både velsmagende, nærende og billig. Et perfekt alternativ til en klassisk basilikumpesto og toppen over i´et til alle de klassiske italienske retter, hvor du normalt ville bruge en klassisk grøn pesto.
Den er lige så cremet og velsmagende som en klassisk udgave med pinjekerner og jeg elsker at servere den med enten pasta, i en sandwich med skiver af kylling eller på et ristet stykke brød med tomater.
Pesto med solsikkekerner
Pesto med solsikkekerner
Ingredienser
- 50 gram basilikum
- 50 gram solsikkekerner
- 1 fed hvidløg
- 50 gram parmesanost
- 1 dl god olie(gerne en olivenolie)
- salt og peber
- 2 tsk frisk citronsaft
Fremgangsmåde
- Rist solsikkekerner i et par minutter på en mellemvarm pande til gyldne. Afkøl
- Blend basilikum og hvidløg til grofthakket
- Tilsæt solsikkekerner og parmesan, blend igen.
- Tilføj olie indtil blød konsistens og smag til med salt, peber og en anelse citronsaft(sidstenævnte for friskhed)
Jeg synes virkelig at en hjemmelavet pesto kan løfte de fleste retter fra at være gode til virkelig gode og velsmagende og derfor bør du unde dig selv at fremstille en hjemmelavet pesto med solsikkekerner. Pinjekerner kan være en noget omkostningsrig omgang og på denne måde, får du stadig en velsmagende pesto, men til den mindre pris. I perioder er frisk basilikum på tilbud til lavere pris og så slår jeg til og køber et par store bundter.
Frisk parmesan kan fryses, hvilket er perfekt. For parmesan kan fryses ned og holde sig i månedsvis på frost. Så er det nemt at trylle en lækker hjemmelavet pesto frem.
Andre opskrifter, hvor den her hjemmelavede solsikkepesto ville passe perfekt! Pasta med pesto salat, Burratasalat med pesto og parmesan eller den her frisklavede pasta Hjemmelavet pasta med durummel.
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer