Quinoasalat med peberfrugt og krydderurter.
Her får du min udgave af en quinoasalat med smæk på farver og smag. En salat med quinoa, som jeg serverer enten som let frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Det er særdeles velsmagende og godt som tilbehør til for eksempel laks eller kylling. Spiser jeg den her quinoasalat som en selvstændig ret tilsætter jeg kikærter fra dåse. Det mætter og smager godt.
Udover at være spækket med proteiner og vitaminer, smager quinoa ret godt, hvis det lille frø tilberedes som det bør.
Kog quinoa efter anbefaling på pose, dvs. ikke for længe, vel? Vend herefter med sprøde og farverige grøntsager. Kom en dressing over af citronsaft og lidt olie, salt og peber og den er klar til servering.
Quinoasalat med peberfrugt
Quinoasalat med peberfrugt
Ingredienser
- 2 dl quinoa(kogt)
- 1 dl. finthakkede krydderurter. fx. persille, basilikum, purløg. Eller en blanding
- 1/2 stk. broccoli i små buketter
- 1 stk. gulerødder(fintsnittet)
- 2 stk. snackpebre(eller peberfrugter) fintsnittet
- 200 gram drænet kikærter(kogt eller fra karton eller dåse)
- 1 dl. soltørrede tomater
- 1/2 stk. agurk(uden kerner og fintsnittet)
Dressing
- 1 citron(saften heraf)
- 3 spsk. olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog quinoa til akkurat møre. Afkøl
- Skyl, tør og hak krydderurter fint.
- Giv broccolibuketter et kort opkog, så de beholder deres sprødhed og farve. Afkøl.
- Snit gulerødder, agurk, tomat og peberfrugt.
- Vend det hele forsigtigt og rør en dressing sammen af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. (tilsæt evn. kikærter)
Andre lækre salater
Dem finder du i rigelige mængder herinde. King dig omkring eller find inspiration i en af de her:
Spidsskålssalat med æbler, Hokkaidosalat med ristede kikærter, Rucola med burrata og bagte peberfrugter
Benedictes mad på de sociale medier.
Du kan finde mine nyeste opskrifter på både Facebook, pinterest og instagram. Jeg håber vi ses!
Hilsen Benedicte
0 kommentarer