Hjemmelavet ramsløgsalt – så nemt er det at lave den skønneste hjemmelavede ramsløgsalt. Lige til at komme på alt fra æggeretter , pastaretter til diverse kød og kartoffelretter.
Ramsløg er en af de urter der vokser ude i naturen og den er noget så velsmagende og tilmed vitaminrig. Den kan høstes i flere uger, men lige pludseligt er det slut og man må vente til næste forår… Hvis altså ikke man er så frisk og forudseende at man da får lavet sin helt egen ramsløgsalt. Så har man nemlig på lager lige til næste år, hvor det jo så er sæson igen.
Ramsløgsalt
Ramsløgsalt
Ingredienser
- 50 g ramsløgblade
- 100 g salt- både groft, fint eller flagesalt kan bruges
Fremgangsmåde
- Ramsløgblade skylles og tørres ved at trykke køkkenrulle så godt som muligt om bladene. Hak groft.
- Fordel på en bageplade med bagepapir i ca. 1-2 dage til bladene er helt tørre
- Kom nu salt over og fordel. Nu kan der bruges en morter, hvor det knuses eller en minihakker. Jeg foretrækker en minihakker, da det ganske enkelt er hurtigere. Til gengæld kan en morter lave en mere grov ramsløgsalt, som også smager forrrygende,
Andre opskrifter som du kunne være interesseret i –
Opskrifter med ramsløg
Ramsløg på pande, Omelet med ramsløg, Ramsløgpesto
0 kommentarer