Regnbue is- skøn is med fine farver

Børnefester, Is

En regnbue is opskrift, som spreder stor lykke omkring bordet, når der råbes “Børn, kom ned til mig” ud i huset!

Altså når de endelig kommer! For sådan er det her. Kalde lige så pænt på børnene i den tro, at de kommer dumpende, så snart de hører moderens stemme? Think not!  Men sjovt nok er det helt anderledes, når der kaldes : “Dessert tid!”. Ja, så kommer de sjovt nok dumpende med det samme! Når så desserten står på regnbueis- så er der tilfredshed.

Regnbueis er totalt barndom for mig. Det var som om, at der altid, som i ALTID blev serveret regnbue is ved børnefødselsdagene i slut 80´erne. I hvertfald i mit hood. Sådan var det. Og når jeg tænker tilbage, var det jo ikke just den store luksus flødeis der blev serveret. Havde den overhovedet set så meget som en spiseskefuld fløde? Men jeg var ligeglad. Regnbue is konceptet holdt. For min veninde Line, kunne aller bedst lide chokoladeis, det kunne jeg så ikke. Men jordbærisen. Den kunne jeg til gengæld lide og så kunne man jo ligesom sidde der med sine fedtede børnefingre og bytte is hen over bordet. Det var tider…

Den her regnbue is er skøn, cremet og lækker. Den har så til gengæld set fløde- og rigeligt af det. Det er det der giver den helt rigtige smag. Frosne eller friske jordbær blandet med flormelis er med til at give en sød og dejlig jordbærsmag, som er absolut hitsmagen hos mine børn. Men vanille og chokoladeis går også rent ind. For det er ægte smeltet chokolade vi kommer i. Det er læks!

Regnbue is

 

regnbue is

 

Regnbueis opskrift

Skøn opskrift på den klassiske regnubue is, som mange af os barndomsminder om
Print opskrift Pin opskrift
6 timer
Antal: 8

Ingredienser

  • 6 stk. æggeblommer(det svarer til tre gange bægre a´2 stk.)
  • 150 gram sukker
  • 0,5 liter fløde
  • 1 spsk. god vanillesukker(eller en stang vanille)
  • 100 gram mørk chokolade(smeltet)
  • 200 gram frosne eller friske jordbær
  • 100 gram flormelis

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse. Tilsæt vanillesukker eller indholdet af en vanillestang) og pisk med.
  • Pisk fløde til skum i en anden skål.
  • Vend forsigtigt flødeskum i sukker-æggeblandingen.
  • Del den samlede ismasse i tre lige store dele.
  • Smelt 100 gram mørk chokolade enten forsigtigt i en microovn eller over vandbad og vend forsigtigt i den ene del.
  • Blend de frosne eller friske bær med flormelis og kom i den anden den.
  • En form på ca. 1 liter beklædes med husholdnigsfilm. Kom nu den ene del, så den anden og til sidst den tredje.
  • Du kan vælge den rækkefølge du synes. Frys med det samme.
  • Du kan sagtens komme isen oven i hinanden ganske forsigtigt, det lægger sig stadig i et pænt adskilt lag, men blandes det lidt gør det jo ikke noget. Frys med det samme.
  • Tip.
    Du kan også vælge at lave isen i en ismaskine og så fryse en is af gangen- jeg synes dog det tager for lang tid for min tålmodighed:)

Er der børn i huset?

Herhjemme elsker vi is. Som i er helt vild med! Jeg prøver derfor at finde alternative måder at lave is på, som børnene lige så gerne spiser som almindelige is. Is der sagtens kan på en højhellig tirsdag, hvor man bare trænger til en smule is, men ikke så meget.

Den ene er blot lavet af rabarbersaft vendt med citronsaft og bær. Den hitter hos både den lille og de store herhjemme. Kiwi-isen er så super frisk og læskende og ananas isen? Den er min mest besøgt is opskrift herinde. Need I say more?

Lignende opskrifter: Rabarber ispindeKiwi is – frisk og læskende sorbet isAnanasis opskrift

regnbue is

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest