Rødkålssalat – dejlig til julemaden

Juleguf, LCHF (Low carb high fat), Salater

Rødkålssalat til jul. Sprød og farverig rødkålssalat med clementiner og nødder.

Indrømmet. Jeg er en salat – freak. Jeg. Må. Have. Salat.

Julemaden med alt hvad der hører til er ej at  fornægte. Men ærlig talt. Jeg kan næsten ikke komme igennem en julemiddag uden salat til. Og sagen er jo den, at rødkål hører julen til. Men de er samtidig så store de rødkål og kan egenlig være lidt svære at komme igennem, synes jeg.

En rødkålssalat kan med fordel mikses med søde og friske frugter som clementiner, druer eller æble. Det giver en god modvægt til den let bitre, men smukke røde kål.

Jeg fintsnitter min rødkål til salat helt fint. Jeg bruger gerne mit mandolinjern. Og har du ikke et sådan i køkkenskabet kan jeg virkelig anbefale det. Det er perfekt til at skære ultra tynde strimler. Jeg giver også rødkålen et godt klem imellem hænderne, når den er revet. På den måde bliver kålen god og delikat og så meget nemmere at spise større mængder af. Og det vil vi gerne have. Store mængder altså. Rødkål er så super sundt. Smækfyldt med fibre og C vitamin. Du kan også med fordel vælge de rødkål der er stærkest i farven. Jo mere rød, desto mere fyldt med antioxidanter.

Rødkålssalat til jul

Rødkålssalat til jul

rødkålssalat til jul

Sprød og super sund rødkålssalat med klementiner, granatæble, æbler og nødder
Print opskrift Pin opskrift
25 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 1/4 Stk. rødkål(fintsnittet)
 • 3 stk. klementiner( i mindre stykker)
 • 1 stk. stort sødt æble eller to mindre(i smår stykker)
 • En god håndfuld druer- grønne eller røde(halveret)
 • 1 stk. granatæble
 • 1 håndfuld cashewnødder(hasselnødder, valnødder, mandler kan også bruges)

Dressing. Du kan vælge at røre en dressing til rødkålssalaten af denne her:

 • 4 spsk. olie
 • 1 spsk. eddike(ex. æble)
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. honning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Snit rødkål helt fint. Jeg bruger gerne mit mandolinjern. Så bliver det helt fint. Klem kålen imellem hænderne. Kom i et fad.
 • Skær klementiner og æbler i mindre tern og kom i salaten. Halver druer og kom med.
 • Kom granatæbler og saften i salaten.
 • Rist nødderne kort på en mellemvarm pande i et par minutter. Drys på salaten.

Dressing.

 • Pisk eddike og saft sammen. Rys eller pisk sammen med honning, salt og peber. Pisk til sidst med olie til en sammenhængende dressing. Dressingen vil skille, når den står uberørt. Pisk eller rør den op inden servering.

Rødkålssalat til jul

Julemaden i den ellers så dejlige juletid er jo lidt fed. Flæskesteg, andesteg og den skønne brune sovs. Derfor synes jeg det er tiltrængt med noget ekstra frisk til julemaden. Den let syrlige, men friske dressing giver også godt modspil til det let fede kød.

Desuden synes jeg de der rødkål er lidt uhåndterbare(om man vil) Man ender ligesom altid med at have rester liggende i køleskabet, ikke? Det er slut for mit vedkommende. For nu laver jeg den her rødkålssalat og den ved jeg bliver spist. Så er jeg af med rødkålen og får samtidig spist noget godt for mig selv:)

rødkålssalat til jul

Du vil måske være interessset i

Knasende sprød salat med kål og sunde sagerVintersalat med grønkål og granatæbleFrisk salat med spidskål og pærer

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest