Rødspættefilet i ovn – en nem opskrift på ovnstegt fisk med spinat, grøntsager og kokosmælk.
Det er så nemt at tilberede en opskrift med rødspættefilet på den her måde. Alt kommer i ovnen på én gang og efter en tolv minutters tid, hiver du et fad ud af ovnen med dampende varme grøntsager og fisk i en skøn og krydret sauce med kokosmælk. Jeg bruger gerne en pose med frosne wokgrøntsager, fordi det er nemt og fordi det smager godt.
Har du tiden til det kan du selvfølgelig bruge friske grøntsager også og skære i helt fine strimler. Servér for eksempel med ris eller et godt brød til. Velbekomme.
Rødspættefilet i ovn
rødspætte i ovn
Ingredienser
- 8 stk. rødspættefileter
- 1 håndfuld spinatblade
- 400 milliliter kokosmælk
- 300 gram wokmix grøntsager (eller blandet gulerødder, blegselleri, broccoli eller andre i tynde stave)
- 2 spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. ingefær (fintrevet)
- Et lille stykke ingefær på ca. 2x4 cm
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hver rødspættefilet foldes ud og på midten kommes et par blade af frisk spinat og et lille stykke frisk ingefær( på en størrelse lignende en lillefingernegl)
- Rul sammen.
- I en gryde eller wok varmes grøntsager i lidt olie i et par minutter. Kom kokomælk ved og revet ingefær, currypaste og salt og peber.
- Kom grøntsagsblandingen i et ildfast fad og læg stykker af fiskeruller ovenpå. Sæt i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 12- 15 min. til fisken er lige præcis gennemstegt. Servér evt. med hvide, røde eller brune ris.
- Tip. Hvornår er fisken klar? Når fisken ikke er gennemsigtigt længere, men hvid hele vejen igennem. Pas dog på, at fisken ikke får et sekund for meget. Så bliver den tør.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Tatarsauce til fisk og kød, Laks med hytteost og flødeost, Grillet laks med honningmarinade
0 kommentarer