Rødspættefilet i tomatsovs er en enkel og velsmagende ovnret med fisk, som er nem mad til enten hverdag eller weekend.
Ovnbagt fisk er dejlig nemt at lave og serveres retten med nykogte ris eller pasta er det bare hurtigt. Og vi ved jo alle sammen godt at det der med fisk er noget vi alle bør spise til aftensmad – gerne et par dage om ugen. For mig må det gerne være velsmagende, men det må også meget gerne være velsmagende, ikke?
Rødspættefilet i tomatsovs
Rødspættefilet i tomatsovs
Ingredienser
- 450 gram fersk rødspættefilet
- 2 spsk smør- eller en blanding af smør og olie
- 1 stk løg- finthakket
- 1 fed hvidløg- fintrevet eller finthakket
- 1 tsk timian
- 0,5 dl fløde- fra 9 til 38 %
- 1 karton eller dåse tomatpassata - eller hakket tomater blendet
- salt og peber
- 2 tsk citronsaft
- 1 stor håndfuld friske spinatblade- eller fire kugler frosne spinatkugler
Fremgangsmåde
- Kom løg og hvidløg på en pande. Rør på mellemvarme, så det steges gennemsigtigt.
- Kom tomatpassata ved og rør rundt. Tilsæt timian, citronsaft, salt og peber. Varm op og kom fløde ved. Tilsæt spinat og varm op til spinat er rørt ud.
- Rul rødspættefileter og kom tomatsovsen herover. Sæt i ovnen i ca. 15 min til sovsen bobler og fisken er akkurat gennemstegt.
- Nyd med ris eller pasta
Andre opskrifter end rødspættefilet i tomatsovs, som du måske kunne være interesseret i
Burger med sprød fiskedelle, Krydret asiatiske fiskefrikadeller, Laks med soya og sesam
Flere opskrifter
Jeg synes det er så dejligt at du er kommet forbi min side. Det må jo betyde at du er lige så madglad som mig 🙂
Hvis du har lyst til at blive inspireret til flere andre retter er du meget velkommen til at gøre som mange andre. De har nemlig allerede skrevet deres mail op til at modtage et mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det gøres på forsiden under nyhedsbrev
Håber vi høres ved,
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer