Rørt laksetartar – den skønneste forret, hvis du spørger mig. Frisk, let og ret delikat. Det her er den mest enkle udgave af rørt laksetartar med ganske få ingredienser.
Den smager skønt og er en enkel og god forret med laks. Jeg serverer den gerne på en bund af sprøde salatblade, for eksempel feldsalat eller romainsalatblade. Men lige så lækkert er det at servere den på en lille tallerken med ristet skiver af brød eller rugbrødschips til. Og husk endelig skiver af citron. Ingen laks unden citronsaft.
Det hører til en af de mere nemme forretter, men det gør det ikke ringere. Er fisken god og frisk er det så nemt at røre den sammen. Du kan også med fordel røre laksetartaren sammen om morgenen, dække den til og stille på køl. Så er det nemt at anrette, som en del af en let gæstemenu.
Opskriften på rørt laksetartar kommer her.
‘
Rørt laksetartar
Rørt Laksetartar
Ingredienser
- 200 gram fersk laksefilet(som har været inde i fryseren i min. 24 timer)
- 1/2 stk. citron(saften heraf)
- 1/2 dl. finthakket purløg(gem lidt til servering)
- 1 stk. springløg(finthakket)
- flagesalt
- friskkværnet peber
- 1 tsk. god olie
serveres med
- evt. ristet skiver af brød
- feldsalat
- blade af romainesalat
- stykker af rugbrødscroutoner
- og meget mere....
Fremgangsmåde
- Før du starter er det vigtigt at fiske har været i fryseren i mindst 24 timer.
- Fjern skind fra laksen og skær eller hak laksen i små bidder. Rør med citronsaft, hakket purløg og forårsløg. Rør olie i og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Server på en bund af salatblade eller med skiver af ristet flutes eller rugbrødschips og citronbåde ved siden af.
Du vil måske være interesseret i noge af følgende opskrifter:
Laks er ubetinget vores favoritfisk, som vi spiser mest af herhjemme. Den fede med de sunde omega 3 fedtsyrer kan serveres på et hav af måder og er samtidig så børnevenlig. I alt fra en lakselasagne, som ovn eller pandestegt, blot krydret med salat og peber eller toppet med rasp og skønne krydderurter. Laks holder!
Det her er bare nogle af mine lækre opskrifter med laks.
Pasta og laks i cremet sauce, Laks med parmaskinke og grøntsager, Ovnbagt laks med krydderurter
Tip.
Hvorfor skal fisk fryses ned før servering
Det anbefales at fryse laksen ned i minimum 24 timer før den skal bruges. Det skyldes parasitter, som kan findes i alt fra fisk som makrel, helleflynder, tun, laks og andre fiskarter. Det gælder således også, hvis du laver hjemmelavet sushi.
Tak fordi du læser med. Det gør mig rigtig glad og tilfreds. Du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra. Det gøres her på siden. På den måde kan du altid se og finde inspiration til nyt mad på spisebordet 🙂
De bedste hilsner,
Benedicte
0 kommentarer