Rucolasalat med rødbede og feta og toppet med en balsamicodressing. Det er lidt en klassiker året rundt herhjemme, fordi den kan serveres som tilbehør til alt fra fisk, fjerkræ og kød som okse.
Den her opskrift på rucolasalat med rødbede og feta kan sagtens toppes med ristede nødder, som cashew eller pinjekerner. Det giver sprødhed og nøddesmag til salaten.
Alt i alt en helt enkel salat, som giver fine farver og gode vitaminer på spisebordet
Flere opskrifter på lækre salater
Sommersalat med rugbrødschips, Salat med rødt spidskål, Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat
Rucolasalat med rødbede
Rucolasalat med rødbede
Ingredienser
- 1 håndfuld rucola
- 200 gram rødbede
- 100 g god blød feta
- (evt. et par spiseskefulde ristet cashewnødder eller pinjekerner)
dressing
- 2 spsk rød eddike
- 4 spsk god olie
- salt og peber
- 1 tsk stærk sennep
- 1 tsk honning eller sukker
Fremgangsmåde
- Kog rødbede - gerne med skræl. Når rødbeden er gennemkogt smuttes skrællen lige så let af. Når afkølet skæres i tynde skiver
- Fordel rucola på en tallerken, kom rødbedeskiver og smuldret feta over
- Pisk dressingen sammen og smag til. Kom over salaten ved servering
- Der kan eventuelt pyntes med en smule ristet pinje eller cashewnødder
0 kommentarer