Saftige squashboller – her får du en opskrift på de bedste bløde boller med squash
Boller med revet squash som giver de mest saftige boller, som er helt perfekte til morgen eller brunchbordet, som tilbehør til aftensmaden eller med i madpakken. De smager forrygende de her squashboller. Prøv selv!
Saftige squashboller
Squashboller
Ingredienser
- 20 gram gær
- 5 deciliter lunken vand
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. salt
- 200 gram revet squash
- 2 decilier kerner(fx. solsikke, hørfrø, sesam eller en blanding)
- 150 gram tipo00
- 400 gram hvedemel
- kerner eller hvedeklid til drys
Fremgangsmåde
- Rør gær med vand, kerner salt og honning. Kom revet squash ved.
- Ælt tipo 00 mel og hvedemel i blandingen og brug køkkenmaskine eller håndkraft.
- Lad dejen hvile på et køkkenbord, under et klæde ved stuetemperatur i ca. halvanden time. Drys lidt kerner eller hvedeklid eller kerner over dejen i skålen.
- Med to spiseskeer sættes ca. 18 klatter(fordel på to bageplader)Dejen skal ikke røres, men blot sættes. Lad bollerne efterhæve i ca. 15-20 minutter, mens ovnen varmer op.
- Varm ovnen til 230 grader varmeluft. Bag en plade af gangen i ca. 15 min til bollerne er gyldne.
- Bollerne kan fryses ned i op til tre måneder. De kan også holdee sig fugtige og svampede i ca. 2 dage ved stuetemperatur.
Flere opskrifter på bagværk:
Koldhævede hvedeboller, Koldhævede grovboller med græskarkerner, Bløde boller med citron
Benedictes mad på Instagram, pinterest og Facebook. Ja, det er steder hvor du kan finde mine opskrifter.
Fedt om vi kunne mødes her?
Hilsen Benedicte
Super lækker boller, men jeg synes de bliver meget flade.
Kan/skal jeg putte mere mel i?
Hejsa, dejligt at høre at de blev lækre. Og ja, du kan sagtens komme lidt mere mel i hvis du synes. Da der jo er revet squash i, forbliver de fugtige. Men husk, ikke for meget blot en smule😊
Mange hilsner Benedicte