Salat med solbær og ribs.
Hvis du er vild med salater, men også er vild med enkle og nemme salater, så har jeg opskriften klar til dig. En salat med solbær, som får friskhed fra bærrene og bid og sprødhed fra ristede mandler og snittet spidskål.
Det er top lækkert og jeg er vild med både smag og farve.
En salat med bær som den her kan serveres til lige præcis det menuen står på. Til alt fra okse, kylling og fisk eller hvad du synes. Det er selvfølgelig helt optimal om sommeren. når havens buske bugner af bær, men om for- samt sensommeren, når bærrene kan købes i butikkerne er den også rigtig skøn. Snit spidskålen ganske fin. Så er den bedst!
Salat med solbær
Salat med solbær
Ingredienser
- 1/2 stk. spidskål
- 2 dl. frosne eller friske grønne ærter
- 1 dl. friske ribs
- 1 dl. friske solbær
- 1,5 dl. saltede mandler(se mere under opskrift)
- 2 spsk. olie
- fint eller groft salt
Fremgangsmåde
- Snit spidskål helt fint - brug gerne et mandolinjern, om du har, så strimlerne bliver helt tynde. Anret på et fad
- Anret med ribs og solbær.
- Grønne ærter. Bruges frosne overhældes de med kogende vand og drænes straks herefter. Bruges friske grønne ærter, bør de få et kort optog til den grønne farve træder frem.
- Ristede mandler. Mandlerne ristes på en panden på mellem varme til de tager farve og bliver gyldne. Drys med salt og afkøl. Kom på salaten
Dressing
- Salaten kan overhældes med 2 spsk. olie pisket med saften af en citron, lidt salt og friskkværnet peber
Andre lækre opskrifter på salater
Vandmelon og mozarellasalat, Sommersalat med kerner og bær, Salat med avocado og æble
0 kommentarer