Smuldrekage med æbler og mandler

Opskrifter på kager

Smuldrekage med æbler og mandler. Den her æblekage får sin smukke gyldenbrune farve fra brun farin. Kagen er nemlig anerledes fra andre smuldrekager ved netop denne sukker. Det giver en nærmest karamelliseret smag og se det er altså slet ikke så dårligt.

Hvis du laver kagen skal du lige bemærke at den tilsættes en anelse rød balsamicoeddike. Det giver bare en fantastisk smag med så meget fylde. Prøv selv.

Den gode opskrift  på smuldrekage med æbler smager forrygende og kan nydes blot som den er. Meeeen det er bestemt heller ikke så dårligt at nyde den med en klat creme fraiche, vaniljeskyr eller iskold flødeskum.

Æblekager er absolut noget af det aller bedste og er klart den slags frugtkage jeg laver mest. Danske æbler er noget af det bedste og året rundt, men særligt om efteråret, er det æblekagetid. Kagen bliver så dejlig gyldenbrun pga. bla. eddiken og ikke mindst den brune sukker. Brun farin i en æblekage?! Jeps. Det holder.

Smuldrekage med æbler og mandler

Smuldrekage med æbler og mandler

Smuldrekage med æbler og mandler

smuldrekage med æbler og mandler. Kagen er med brun farin som giver en karamelliseret smag og farve.
Print opskrift Pin opskrift
55 min
Antal: 10 stykker

Ingredienser

  • 400 gram æbler i både eller tern( i skrællet vægt uden kerner)
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 50 gram smør
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 5 spsk. honning
  • 1,5 dl. æblemost eller æblejuice
  • 2 spsk. rød balsamicoeddike

Smuldredej

  • 50 gram mandelmel
  • 150 gram hvedemel
  • 150 gram brun farin
  • 150 gram smør

Fremgangsmåde

  • Æbler, vaniljesukker, smør, kanel, balsamicoeddike og æblejuice kommer i en gryde og sættes i kog. Lad simre under låg i ca. 10 min under låg.
    Fordel i et tærtefad på ca. 32 cm I diamter.
  • Bland dejen til smuldredejen sammen. Fordel over æblemassen.
  • Bages i midten af ovnen på 200 grader ved varmeluft. Bages i ca. 25-30 minutter til gylden.

Æblekage med smuldredej og mandler

Æblekager er absolut noget af det bedste. Æbler er så velegnet i kager, pga. sødmen, syrligheden og fordi de giver en saftig kage. Altid. I æblekagen her har jeg brugt ret faste æbler, så det fungerer også fint. Men ellers vil jeg da sige at de fleste æblekager med fordel kan fyldes med æbler som er modne. Godt modne. På den måde får du kager med mest sødme.

Flere skønne og lækre æblekage opskrifter

Æblekage med kokoslågÆblekage med sprød smuldredejDen lækreste varme æblekage med makronfyld

Smuldrekage med æbler og mandler

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest