De her spinatvafler er sunde, mættende og super dekorative på tallerknen. De smager allerbedst nybagte og varme, synes jeg, men kan sagtens nydes afkølet også.
Jeg topper dem med alt fra den vegetariske udgave blot med hytteost og finthakket grøntsager og chili, til den delikate forret som består af skiver af røget laks og en smule flødeost. Det smager herligt.
Vafler med spinat
På billedet er det den mere mættende udgave jeg har lavet. Jeg har toppet vaflen med stegt kyllingebryst, stegte søde kartofler, frisk tomater, avocado, hytteost, kogte rødbeder og til sidst en chilimayo. Det smager rigtig dejligt og mætter på den der behagelige måde, hvor man ikke slår mave i timevis bagefter (ja, du ved godt hvad jeg mener, ikke?)
Jeg bruger et belgisk vaffeljern til den her opskrift på belgiske vafler, men i mangel af andet kan du også bruge et klassisk vaffeljern. I så fald skal de bages noget kortere tid, da vaflerne så er tyndere.
Sådan laver du de skønne og grønne madvafler med spinat
Spinatvafler
Spinatvafler
Ingredienser
- 100 gram friske spinatblade
- 1,5 dl. almindelig komælk eller plantemælk
- 2 stk. æg
- 1,5 dl. hvedemel
- tsk. lidt flage eller groft salt
- 1,5 tsk. bagepulver
- 3 spsk. olie eller smeltet smør
Fremgangsmåde
- Kom det hele i en god blender og blend til der ikke er klumper i.
- Steg vaflerne i en smule smør eller olie eller undlad, hvis det er en "slip let" vaffeljern du har. Steg dem gyldne et par minutter.
- Nyd de nybagte spinatvafler som de er eller top dem med alt fra laks, kylling, salat, hytteost, chilidressing. Lige det du foretrækker.
Noter
Spinatvafler topping
De fine grønne spinatvafler kan nydes helt som de er. Men selv foretrækker jeg at toppe dem med hytteost, fintskåret kyllingebryst, finthakket peberfrugt, chilidrys, salt og peber. Det er sund enkelt og nemt. Har du prøvet at servere de lækre spinatvafler som forret? Det kan anbefales. Rør rygeost op med varmerøget laks, salt og peber. Servér på vaflerne.
Opskrifter med spinat
Du vil måske være interesseret i flere opskrifter med spinat. De sunde og vitaminrige grønne blade smager dejligt, uanset om de spises rå eller tilberedt. Jeg er i hvertfald ret begejstret.
Se nogle af mine foreslag til opskrifter med spinat lige her:
I mit køleskab har jeg altid gerne en pose af skyllet friske spinatblade liggende. I uåbnet pose kan de holde sig i mere end en uge og er posen først åbnet er det en 4-5 dage. Har jeg ikke kunne skaffe de færdigskyllede spinatblade, skyller jeg dem alle, når jeg åbner posen første gang. Så lægger jeg de blade jeg ikke skal bruge her og nu i en tætlukket pose med et stykke køkkenrulle. Jeg er omhyggelig med at skylle og tørre salaten, så der ikke er for meget overskydende vand. På den måde kan de skyllede spinatblade holde sig friske i længere tid og det gør det væsentlig nemmere at trylle sunde retter frem, når lysten hertil melder sig.
Æg og spinat har aldrig generet nogle og smager da også herligt. For eksempel i en omelet som den her:
____
Eller i smukke og lækre pandekager med spinat:
____
Eller i en nem hverdags ret med kylling og spinat. Nemt og lækkert.
Kylling i pikantsauce med spinat og champignon
____
Tak fordi du læser med herinde. Håber du bliver glad og tilfreds med resultatet. Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften er du velkommen til at smide en kommentar herinde.
Vi høres ved!
Kh, Benedicte 🤍
0 kommentarer