Sprød panko blomkål

Alt det andet

Sprøde blomkål – ovnbagt og vendt i den skønneste pankorasp blanding. Det er herligt tilbehør, hvis du som jeg er ret begejstret for blomkål.

Den crispy blomkål kan serveres lige som den er, eller toppes med en dressing rørt at sesam og creme fraiche(se mere under opskrift). Jeg kan spise de sprøde blomkål som det rene slik. Så er du advaret. For godt det er det.

Sprød panko blomkål

Sprød panko blomkål

Paneret blomkål i ovn

De sprøde blomkålsstykker kan nydes som en del af en vegetarisk og enkel ret, hvis du topper kålbidderne på nykogte ris. I så fald bør du røre en dressing(opskrift i kommentarfelt). Det er enkelt og let og man bliver mæt på den der gode måde, hvor maven ikke fordøjer alt for meget!

De sprøde blomkål kan også serveres som en del af en klassisk ret med kød (ala okse eller fjerkræ) og servere de ovnbagte blomkål, som tilbehør. Uanset hvad du vælger fungerer det fint.

Velbekomme!

Sprød panko blomkål

Sprød panko blomkål

Vild med blomkål? Så vil du elske den er opskrift på sprød blomkål paneret i pankorasp. Server den sprøde
Print opskrift Pin opskrift
55 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/2 Stk blomkål(hvis stort) ellers 1 lille blomkål
  • 2-3 dl. pankorasp
  • 5 spsk. ketchup
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. tørret chili
  • 5 spsk. mayonnaise(fx. helmann eller )(spiskeskeer med top på)
  • 1 tsk. flagesalt
  • lidt olie- ca. 1 til 2 spsk.

Fremgangsmåde

  • Skær blomkål i mindre buketter. I en skål røres ketchup, paprika, cayennepeber, salt og chili. Tilsæt mayo og rør sammen.
  • Kom kålen i marinaden og vend. Fordel rasp herover og placér på en bageplade med bagepapir og fordel olie herover.
  • Sæt i en forvarmet ovn på 210 grader(190 grader/ varmeluft) i ca. 30 min. til blomkålene er gyldne og sprøde.

Noter

Tip
Jeg kan anbefale at servere de crispy blomkålsstykker med en dressing med sesam. Sesam og blomkål kan altså noget sammen. Du kan røre en dressing af 2 spsk. sesam(let ristet på en pande), 1 tsk. tørret chili, 4 spsk. creme fraiche, 1 spsk. soya og friskkværnet peber. 

crispy blomkål

 

ovnbagt sprød blomkål

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter med blomkål.

Jeg elsker blomkål. Intet mindre. Min mor lavede den skønneste blomkålsgratin, da jeg var barn og for min søster og jeg var det ren hygge at sidde og skrabe de sidste sprøde flager af rasp fra det ellers tømte fad. Det smagte dejligt. Så jo, for mig er blomkål det ypperste!

I en årrække mener jeg at blomkål var lidt ude i kulden, sådan generelt blandt folk, indtil det fik en genopståelse. I dag er vi mange der holder af at spise den store og hvide kål, på alle mulige måder. Om det er i en varm ret eller kold gør intet. Men nydes. Det skal den.

Ovnbagt hel blomkålÆggemuffins med blomkålblomkålsgratin

 

Sprød panko blomkål

Tak fordi du læser med. Jeg håber du bliver lige så begejstret for de sunde sprøde sager som jeg er? Det vil gøre mig rigtig glad, hvis du deler, liker eller pin´min opskrift. På den måde er der endnu flere der får glæde af de gode sager….

Vi høres ved!

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

9 Kommentarer

  1. Kate

    Der står at der skal olie hen over, men der står ikke olie i ingrediens listen.

    Svar
  2. Helle Hansen

    Uha, de ser lækre ud. Jeg er i tvivl om hvad du mener med sesam i dressingen. Olie, eller kerner. Og hvis sesamolie er det så den ristede udgave?
    Mvh/Helle

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Helle,
      Hele Sesamfrø. De hele frø kommer i dressingen… 😊(de kan med fordel ristes let, det tilføjer jeg lige)
      Mange hilsner Benedicte

      Svar
      • Helle Hansen

        Tak for hurtigt svar
        Vh/Helle 😃

        Svar
  3. Birgitte Bang Schultz

    Kan man bruge alm rasp?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det tror jeg ikke er helt optimalt – kunne blive for “tungt” 😊

      Svar
  4. Marianne

    Raspen suger væden i marinaden og kan ikke sætte sig fast på blomkålen? var det i stedet meingen at man skulle vende først i marinade og så derefter i raspen?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,
      Jeg har nu valgt at prøve den af på begge måder og medgiver dig at det fungerer bedst med raspen på til sidst. Jeg har omskrevet 😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest