Sprøde blomkål – ovnbagt og vendt i den skønneste pankorasp blanding. Det er herligt tilbehør, hvis du som jeg er ret begejstret for blomkål.
Den crispy blomkål kan serveres lige som den er, eller toppes med en dressing rørt at sesam og creme fraiche(se mere under opskrift). Jeg kan spise de sprøde blomkål som det rene slik. Så er du advaret. For godt det er det.
Paneret blomkål i ovn
De sprøde blomkålsstykker kan nydes som en del af en vegetarisk og enkel ret, hvis du topper kålbidderne på nykogte ris. I så fald bør du røre en dressing(opskrift i kommentarfelt). Det er enkelt og let og man bliver mæt på den der gode måde, hvor maven ikke fordøjer alt for meget!
De sprøde blomkål kan også serveres som en del af en klassisk ret med kød (ala okse eller fjerkræ) og servere de ovnbagte blomkål, som tilbehør. Uanset hvad du vælger fungerer det fint.
Velbekomme!
Sprød panko blomkål
Ingredienser
- 1/2 Stk blomkål(hvis stort) ellers 1 lille blomkål
- 2-3 dl. pankorasp
- 5 spsk. ketchup
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. tørret chili
- 5 spsk. mayonnaise(fx. helmann eller )(spiskeskeer med top på)
- 1 tsk. flagesalt
- lidt olie- ca. 1 til 2 spsk.
Fremgangsmåde
- Skær blomkål i mindre buketter. I en skål røres ketchup, paprika, cayennepeber, salt og chili. Tilsæt mayo og rør sammen.
- Kom kålen i marinaden og vend. Fordel rasp herover og placér på en bageplade med bagepapir og fordel olie herover.
- Sæt i en forvarmet ovn på 210 grader(190 grader/ varmeluft) i ca. 30 min. til blomkålene er gyldne og sprøde.
Noter
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter med blomkål.
Jeg elsker blomkål. Intet mindre. Min mor lavede den skønneste blomkålsgratin, da jeg var barn og for min søster og jeg var det ren hygge at sidde og skrabe de sidste sprøde flager af rasp fra det ellers tømte fad. Det smagte dejligt. Så jo, for mig er blomkål det ypperste!
I en årrække mener jeg at blomkål var lidt ude i kulden, sådan generelt blandt folk, indtil det fik en genopståelse. I dag er vi mange der holder af at spise den store og hvide kål, på alle mulige måder. Om det er i en varm ret eller kold gør intet. Men nydes. Det skal den.
Ovnbagt hel blomkål, Æggemuffins med blomkål, blomkålsgratin
Tak fordi du læser med. Jeg håber du bliver lige så begejstret for de sunde sprøde sager som jeg er? Det vil gøre mig rigtig glad, hvis du deler, liker eller pin´min opskrift. På den måde er der endnu flere der får glæde af de gode sager….
Vi høres ved!
Kh, Benedicte
Der står at der skal olie hen over, men der står ikke olie i ingrediens listen.
Det gør der nu😊
Det er bare ene smule…
Uha, de ser lækre ud. Jeg er i tvivl om hvad du mener med sesam i dressingen. Olie, eller kerner. Og hvis sesamolie er det så den ristede udgave?
Mvh/Helle
Hej Helle,
Hele Sesamfrø. De hele frø kommer i dressingen… 😊(de kan med fordel ristes let, det tilføjer jeg lige)
Mange hilsner Benedicte
Tak for hurtigt svar
Vh/Helle 😃
Kan man bruge alm rasp?
Det tror jeg ikke er helt optimalt – kunne blive for “tungt” 😊
Kan de laves nogle dage før de skal spises og stadig smage godt?
hejsa,
ja de kan sagtens laves et par dage før, men aller bedst er de dog let sprøde og nye:)
Men de kan varmes i microovn eller aller bedst – i en airfryer hvis du har 🙂
Hilsen Benedicte
Raspen suger væden i marinaden og kan ikke sætte sig fast på blomkålen? var det i stedet meingen at man skulle vende først i marinade og så derefter i raspen?
hejsa,
Jeg har nu valgt at prøve den af på begge måder og medgiver dig at det fungerer bedst med raspen på til sidst. Jeg har omskrevet 😊