Bagt hel blomkål.

Jeg har siden jeg var barn holdt meget af blomkål. I hvertfald når den kom i form af min mors herlige blomkålsgratin. Blomkålbuketter sådan kogt helt i smadder – not so much. Heldigvis var min mor god til at dampe eller tilberede blomkålen sådan helt tilpas. Og det er måske derfor, at jeg i dag er så begejstret for det hvide kålhoved?

Bagt blomkål er nu gået hen og blevet en blomkåls favorit på linje med blomkålsgratin, for mig. Og det siger ikke så lidt. Du bør  give det her et forsøg. Bagt hel blomkål. For det smager altså super godt

Bagt hel blomkål

 

Bagt hel blomkål

Bagt hel blomkål

Bagt hel blomkål

Opskrift på hel blomkål bagt i ovnen med en smørsauce med hviløg og persille. Nem og lækkert tilbehør.
Print opskrift Pin opskrift
1 time 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 hel mellemstort blomkål
 • 50 gram smør(smeltet)
 • 0,5 dl. hakket hvidløg
 • 1 fed revet hvidløg
 • 70 gram revet parmesan
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pil blomkål, men så det stadig er samlet. Damp under låg i ca. 4 minutter, så det stadig har bid. Kom det dampede blomkål på en bageplade med bagepapir.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmeluft.
 • Smelt smør og vend med revet hvidløg, salt, peber og hakket persille
 • Kom halvdelen af smørblandingen over blomkål og kom i ovnen i 30 minutter. Efter de 30 minutter kommer den resterende smørblanding over. Sæt i ovnen i yderligere ca. 10 min. Drys parmesan over og sæt tilbage i ovnen de sidste par minutter til overfladen er gylden.
 • Drys evt. med friskhakket purløg ved servering.

Blomkål og tilberedning

Blomkål er smækfyldt med sunde vitaminer(C vitamin) og fibre og er faktisk beslægtet med hvidkål. Men hvis du spør´mig, smager så meget bedre. Blomkål har heldigvis fået en større popularitet de seneste år og er kommet lidt ud af skammekrogen, om man vil. Blomkål har antiinflamatoriske egenskaber og er med til at beskyttet blodkarrene. Blomkål er super sundt, uanset om du damper den eller serverer den rå.

Den bedste måde at servere den rå blomkål, er ved at skære den i ultra fine skiver. Jeg bruger gerne mit mandolinjern.

Har du læst med i andre indlæg, har du måske bemærket min forkærlighed til det gode køkkenredskab? Et mandolinjern er fremragende til stort set alt! Laver jeg en salat med blomkål, skærer jeg ultra fine skiver af blomkålshovedet. På den måde, får jeg en salat, som er så meget mere delikat, fordi kålhovedet bliver nemmere at tygge sig igennem. Så kan man spise større mængder, uden at få nok. Tyndskåret blomkål, vendt med tynde skiver af pærer og måske lidt spidskål, vendt med en olie- eddike dressing er altså godt. Jeg siger det bare 🙂

Serveres blomkål tilberedt foretrækker jeg at lynstege små buketter i lidt olie i et par minutter og give et drys flagesalt bagefter. Eller kommer i ovnen, med blot lidt olie og en smule salt og peber i en femten-tyve minutter på 180 grader. Ikke længere. Blomkål bliver nemt sort i ovnen(jeg taler af erfaring!)

Serverer jeg blomkål kogt, mener jeg ikke kogt, som i gennemkogt. Nej, de små buketter skal blot blancheres. Kom i kogende vand og damp under låg i maks et minuts tid. Så beholder kålen sit bid og vitaminer.

Bagt hel blomkål

Bagt hel blomkål

 

Du vil måske være interesseret i:

Salat med blomkålsris og ristede mandler,

Nem blomkålsgratin – gratineret,

Opskrift på suppe med blomkål og sød kartoffel

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest