Durumboller – lækre hjemmelavede boller med durrumel som er ganske nemme at lave, da de blot hæver en enkelt gang. Ovnen skrues op for max varme inden durumbollerne bages. Det giver en sprød overflade, som hurtigt forsejler fladen, sådan at fugten bliver inde i bollerne.
Durummel giver nogle boller med bid, som er lige så velegnet i det søde køkken, som i det salte. De er også velegnet som madbrød.
Durumboller
Durumboller
Ingredienser
- 20 gram gær
- 5 dl. lunken vand
- 250 gram durummel
- 350 gram hvedemel
- 1,5 tsk. groft salt
- 1 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand. Rør melsorter og salt ved og ælt grundigt i ca. 10 min. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har.
- Lad hvile under et klæde i ca. 40 minutter ved stuetemperatur
- Med to spisskeer sættes ca. 10 -12 klatter.
- Lad hvile imens ovnen varmer til 230 grader ved varmeluft. Når ovnen er varm - ca.efter 10-12 minutter bages bollerne i ca. 15 min til gyldne.
Brød med durummel
Hjemmelavet boller kan varieres i det uendelige. Jo mere du bager, desto mere rutineret bliver man i forhold til at variere og tilsætte, hvad man har på lager. Rene hvedeboller kun med hvedemel er velegnet til nogle lejligheder, men boller med kerner og fylde er ofte velegnet til madpakker. De mætter lidt mere.
Opskriften her kan for eksempel bruges som udgangspunkt, men skulle du løbe tør for durummel, kan du snildt udskifte med andre og mere grove melsorter. Prøv dig frem 🙂
Andre opskrifter på hjemmelavet boller
Sprøde boller med kerner, Koldhævede hvedeboller, Squashboller med kerner
Benedictes mad på de sociale medier.
Du er meget velkommen til at gøre som andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrifter fra mig 🙂
Du kan også finde alle mine opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram. Det er kun hyggeligt at mødes herinde.
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer