Stjernebrød med ost og hvidløg

Opskrifter på brød

Stjernebrød med ost og hvidløg. Dejlig svampet brød, som er flettet sammen om revet ost og hvidløgssmør. Det giver det fineste brød, som samtidig smager dejligt. Vild med ost og hvidløgsbrød? Så er det her stjerne brød lige noget for dig.

Stjernebrød med ost og hvidløg

Det her stjernebrød er inspireret af min Julestjernekage med kanel. Det flettes på samme måde. Udover det minder  de ikke på nogen måde om hinanden. Men lige fine det bliver de. Jeg har ladet midten stå, men du kan vælge at fjerne midten af det her stjernebrød med ost og hvidløg og stille en skål med salsa ind i stedet. På den måde kan du dyppe brødet i en salsa. Det ser fint og dekorativ ud og er egnet til en buffet.

Brødet her bliver så svampet og lækkert og bliver hurtigt spist. Herhjemme går det stærkt. Du kan sagtens fryse det ned og tage det op som det skal bruges. Jeg anbefaler at  du varmer det op inden den spise, så osten er dejlig smeltet. Det smager himmelsk!

Stjernebrød med ost og hvidløg

Opskrift på stjerne hvidløgsbrød

stjernebrød med hvidløg og ost

Opskrift på et srjernebrød med hvidløg og ost. Nem opskrift med det bedste hvidløgsbrød.
Print opskrift Pin opskrift
2 t 33 min
Antal: 8

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 1 dl. lunken vand
  • 1 dl. creme fraiche( yoghurt kan bruges, men creme fraiche foretrækkes)
  • 1 stk. æg(pisket)
  • en knivspids salt
  • 1 tsk. sukker
  • 6 spsk. olie
  • 400 gram hvedemel

Fyld

  • 100 gram smør
  • 3 fed hvidløg(revet eller presset)
  • 200 gram revet cheddar eller mozzarellaost eller en blanding
  • 1 stk. æg(pensling)

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i den lunkne vand og tilsæt alle øvrige ingredienser pånær mel.
  • Kom nu mel i løbende til en blød og sammenhængende dej.
  • Lad hæve under et klæde i ca. 1 time.

Fyld

  • Rør smør med hvidløg. Stil ost klar.
  • Tag dejen frem fra hævning og del i fire lige store stykker.
  • Rul hver dej ud i til en cirkel på ca. 25 cm. i diameter. Sørg for at alle fire dele er omtrent lige store.
  • Beklæd et bageplade med bagepapir og læg første brød del på bagepladen med bagepapir.
  • Smør 1/3 del af hvidløgssmørret på og fordel 1/3 del af osten herover. Kom næsten brøddel over smør igen med 1/3 del af hvidløgssmørret. Drys med 1/3 del af osten. Gør det samme med en brøddel.
  • Læg sidste cirkel brød på toppen.
  • Læg nu et glas på midten.
  • Skær i 4 lige store stykker ind til glasset i midten.
  • Del hvert stykke i 4 stykker, sådan at du til sidst har 16 lige store stykker.
  • Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Klem sammen om hver ende.
  • Fortsæt til alt er færdigbrugt.
  • Læg klæde om og lad hvile i en time.
  • Pisk ægget sammen og pensl forsigtigt.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmeluft og bag i ca. 18- 22 min. til overfladen er gylden.
  • Nyd gerne når den stadig er lun, så er den allerbedst 🙂

Du vil måske være interesseret i:

Foccacia brød med tipo 00 melSkønne ostebollerFoccaciaboller med pepperoni

 

Stjernebrød med ost og hvidløg

Et glas kommer i midten af cirklen inden den flettes. Det gør det nemmere og at forme.

 

Velbekomme!

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest