Stuvet spidskål – den klassiske spidskål i en mælkesovs er dejligt nem at tilberede og smager skønt.
Stuvet spidskål
stuvet spidskål
Ingredienser
- 800 gram spidskål
- 20 gram smør
- 2 spsk. mel
- 2,5 dl mælk(mini, let eller sødmælk)
- 2,5 dl vand fra dampning af kålen
- salt og peber
- et nip revet muskatnød
Fremgangsmåde
- Halver spidskål. Skær stokken ud og snit i grove skiver.
- Kog under låg i min. 3 dl. vand i ca. 3 min. kålen skal ikke være blød, men blot dampes let(blancheres)
- Smelt smør i en gryde. Pisk mel ved til en melbolle og rør nu mælk i ved konstant piskning. Spæd til med kogevandet til passende konsistens og vend kålen i. Smag til med salt, peber og muskatnød. Servér når den stuvede spidskål er varm.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Spidskål holder! Det smager skønt, er fyldt med de gode vitaminer som K og C vitamin. Den er fiberrig og kan varieres i det uendelige og jeg er fan. Om den tilberedes som stuvet spidskål eller som en salat er lige gyldigt. Den smager dejligt.
Måske nogle af de her spidskålsalater skal prøves?
Spidskålssalat med solbær og ribs, Bagt spidskål i ovn, vintersalat med spidskål
Flere opskrifter
Du er velkommen til at gøre som mange andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det er helt gratis og gøres i den grå kasse nederst på forsiden…
Hilsen Benedicte
0 kommentarer