Stuvet spidskål

Alt det andet

Stuvet spidskål – den klassiske spidskål i en mælkesovs er dejligt nem at tilberede og smager skønt.

 

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål

stuvet spidskål

nem opskrift på en cremet stuvet spidskål - perfekt som tilbehør til gris, fjerkræ eller okse
Print opskrift Pin opskrift
25 minutter
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 800 gram spidskål
  • 20 gram smør
  • 2 spsk. mel
  • 2,5 dl mælk(mini, let eller sødmælk)
  • 2,5 dl vand fra dampning af kålen
  • salt og peber
  • et nip revet muskatnød

Fremgangsmåde

  • Halver spidskål. Skær stokken ud og snit i grove skiver.
  • Kog under låg i min. 3 dl. vand i ca. 3 min. kålen skal ikke være blød, men blot dampes let(blancheres)
  • Smelt smør i en gryde. Pisk mel ved til en melbolle og rør nu mælk i ved konstant piskning. Spæd til med kogevandet til passende konsistens og vend kålen i. Smag til med salt, peber og muskatnød. Servér når den stuvede spidskål er varm.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter

Spidskål holder! Det smager skønt, er fyldt med de gode vitaminer som K og C vitamin. Den er fiberrig og kan varieres i det uendelige og jeg er fan. Om den tilberedes som stuvet spidskål eller som en salat er lige gyldigt. Den smager dejligt.

Måske nogle af de her spidskålsalater skal prøves?

Spidskålssalat med solbær og ribsBagt spidskål i ovnvintersalat med spidskål

Flere opskrifter

Du er velkommen til at gøre som mange andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det er helt gratis og gøres i den grå kasse nederst på forsiden…

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest