Få min opskrift på en tærte med savoykål så perfekt lækker, at jeg altid håber at der er et lille bitte stykke til dagen efter. For det smager altså helt forrygende som del af en nem og god madpakke dagen efter. Kold som opvarmet.
Med sin fine farve, fiberrige blade og blade der kan tilberedes og nydes både stegt, rå og dampet er savoykål helt fantastisk. At den samtidig er vinterhårdfør og kan dyrkes indtil den hårde frost sætter ind er et ekstra bonus. Brug de sunde, grønne og sprøde blade lige som du foretrækker dem. Her er de dampet let inden de kommer i en madtærte som fyld. Det smager skønt.
Tærte med savoykål

Ingredienser
tærtedej
- 80 gram havregryn
- 80 gram fuldkornshvedemel(alm. hvedemel kan bruges)
- 1/2 dl vand
- 3 spsk. blødt smør
- 2 spsk. olie
Tærtefyld
- 200 gram savoykål
- 4 stk. æg
- 2 dl. mælk
- 150 gram bacon(i tern eller mindre stykker)
- salt og peber
- 100 gram revet mozarella ost eller en tex mex mozarella med chilismag.
Fremgangsmåde
- Lav tærtebunden først.
- Kom havregryn i en foodprocessor og blend til groft havremel. Kom alle ingredienser i foodprocessoren, men vent med det kolde vand. Det bruges til sidst til at samle dejen.
- Sæt ovnen på 200 grader varmeluft. Kom bagepapir i et tærtefad eller smør fadet med smør. Tryk dejen i fadet - og fordel i et jævnt lag også op af siderne. Sæt dejen i midten af ovnen i ca. 20 min.
- I mens laves tærtefyldet.
- Kom bacon på en tør pande og steg gyldne. Snit savoykål groft og kom i en gryde. Dæk 1/3 del af kålen med vand. Damp under låg i ca. 5-7 min. Hæld vandet fra og kom kålen i en si, så vandet løber af.
- Pisk æg med mælk, salt og peber. Kom baconternene på tærtebunden. Kom kål over og hæld æggemassen over. Drys med revet ost. Sæt i ovnen i ca.35 minutter til æggemassen er fast og overfladen gylden.
Flere opskrifter på madtærter
Madtærte med hytteost og grøntsager, Madtærte med ricotta ost, Madtærte med bacon og fetaost
0 kommentarer