Opskrift på svampede, luftige og skønne squashboller. Det er simpelthen de bedste boller med squash. Gode til børnenes (eller din egen) madpakke eller til brunchbordet.

Lækre og nemme boller med squash

Jeg er ellevild med squash og går helt squash – amok, når det er ved at være sæson for den skønne grønne sag. Så skal der kokkereres og forsøges med diverse opskrifter, som indeholder den skønne squash. Kom dem i boller, brød, frikadeller, grøntsagspateer, kager. Bare kom dem i. Det giver en sødme og en saftighed til de fleste retter.

Mulighederne for at inddrage squash i maden er nemt. Det er en grøntsag som er ret smagsneutral og derfor er den god i både det salte og søde køkken.

Prøv for eksempel min skønne opskrift på en lækker kage med squash lige her squashkage

Er du til en udgave med mandler, har jeg også den her opskrift, som også er skøn: squashkage med mandler

Om du kalder den grønne sag for en squash, zucchini eller courgette, ja så er det helt det samme. Så lad dig ikke forvirre. Er du sydpå i I Italien er det så sikkert som amen i Petes kirken(!) at du på restauranterne vil bliver præsenteret for retter med zucchini, for eksempel pastaretter med zucchini. Und dig selv en god madoplevelse med den grønne sag. Den kan det hele.

Squashboller opskrift

Squashboller

Saftige og gode boller med squash - gode i madpakken
Print opskrift Pin opskrift
1 time 25 minutter
Antal: 24

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 2 dl. yoghurt naturel
  • 3/4 dl olie (smagsneutral)
  • 1,5 spsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 3 dl havregryn
  • 800 gram hvedemel
  • 600 gram revet squash - med let hånd pressett væde fri

Fremgangsmåde

  • Riv squash fint eller mellefint. Læg til side.
  • Opløs gær i vandet og yoghurten.
  • Tilsæt nu de øvrige ingredienser sammen med squash.
  • Ælt nu dejen smidig. Sæt til side under et klæde i ca. 40 min.
  • Med to spiseskeer sættes ca. 25 klatter på et par bageplader med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i ca. 20 min, mens ovnen varmer op på 220 grader alm. varme /210 varmeluft.
  • Bag bollerne i ca. 18-20 minutter pr plade.
  • Lad dem let afkøle på en rist og nyd.
  • Squashbollerne kan sagtens fryses ned og tages op, som de skal bruges.

 

squashbolle_opskrift

Se hvor dejligt bløde de er de her boller med squash. På trods af at der er ret store mængder af revet squash i, bliver de gladeligt spist af alle i familien. Det glæder mig så meget, når de yngste i familien, sådan helt uden brok indtager masser af grøntsager 🙂

squashboller

Boller med squash – bløde og luftige squashboller.

 

Retter med squash

Du kan lave så fantastisk mange opskrifter med squash. Sådan helt utilberedt er squash ikke så spændende. Den smager ikke af så meget og er lidt vandet i konsistensen, men så snart  den tilberedes bliver den tryllet om til en skøn smagsgiver, som samtidig giver saftighed til de fleste retter. En kage, samt de her boller holder sig saftige i dagevis pga. den revne squash.

Squash er i øvrigt også særdeles velegnet som pizzabund til en vegetarisk og alternativ pizza. Skær i skiver og kom en tomatsalsa på inden den toppes med revet ost og oregano. Det er en nem måde at lave små pizza-lignende hapsere på.

Andre opskrifter med squash

Fyldte squash med baconPastasalat med kylling og squash.

Koldhævede boller med squash.

Du kan også vælge at lave de her squashboller som koldhævede.

Så kræver de længere hævetid på køl, men til gengæld kan du begrænse gærmængden på bollerne. Følg den her  opskrift, men begræns gærmængden til 10 gram og ellers kom de samme ingredienser i, som min opskrift på squasboller. Det kan være smart og praktisk i de tilfælde, hvor man gerne vil have friskbagte boller om morgenen eller til brunchbordet. Da bollerne ikke skal hæve længe anden gang er de derfor velegnet som koldhævede også.  Lad da bollerne hæve i cirka. 7- 9 timer på køl.

Følg også med på de sociale medier

Du kan finde mig på Instagram og pinterest, samt  følge med på min facebookside, hvor jeg løbende lægger nye spændende opskrifter op.

Håber vi ses?

Kh. Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

5 Kommentarer

  1. Hanne

    Hej og tak for dejlig opskrift, som jeg nu har brugt 3 gange. De er lækre og smager dejligt, men de er flade, hver gang? Hvordan undgår du det?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og dejligt at høre😊

      Hmmm. Kan vandet være for varmt? Blot “lillefingervarmt” bordet være….(prøv evt at skru lidt ned for squash mængde og lidt op for mel- 100- 200 gram. Måske er squashen for våd?Ved ikke liiiige ,men håber det lykkedes…
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Tanja

    Tak for gode opskrifter 🤩

    Kan man evt lave dem med fuldkorns hvede mel eller grahamsmel?

    Er nødt til at have noget mere fiber og mættende i mine boller så jeg ikke ryger i søde sager🙈

    Hej fra Tanja

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Tanja,
      Uh, hvor jeg kender den der “søde – trang” 😉
      Jeg ville ikke skifte hele mængden med hvedemel ud med fuldkorn eller Grahams, men en 20%(måske max 30 % ville jeg godt turde)
      Bruger du for meget groft mel, risikerer du at dejen bliver for tung og får svært ved at hæve, men den procentdel som jeg skriver, burde bestemt virke.
      Hilsen Benedicte

      Svar
      • Tanja

        Hej igen😊

        Tusind tak for svar 🙏🏻
        Ja sådan en sød tand er altså lidt farlig når man gerne skulle holde vægten😂

        Det prøver jeg da lige næste gang jeg bager boller👌🏻😊 vidste godt jeg ikke måtte tage al hvedemelet væk for så bliver det ikke godt🙈

        Er sikker på jeg nok skal få stor glæde af din opskrift 🤩

        Rigtig god lørdag til dig og dine 😊

        Hej fra Tanja

        Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest