Vandmelon med feta – små lækre hapsere så nemme at lave og perfekt smag. Gode som tilbehør til maden eller som små “før maden- snacks” på en varm sommerdag.
Feta fungerer helt suverænt med vandmelon tilført lidt ekstra smag fra en mild krydderurt, som mynte, persille eller basilikum. I de her melonbidder med feta har jeg brugt hakket persille, men det kan om sagtens udskiftes med andre.
Jeg synes det er den fineste måde at servere den ellers så store vandmelon på. De er nemme lige at hapse, og nyde som de er. Og kombinationen af den cremet ost med den saftige melon holder altså. På de ekstra særlig varme dage(som i disse dage) er det nærmest det eneste kroppen gider spises. Med tredive grader er den vandholdige melon aldeles tillokkende. Prøv selv. Jeg er sikker på at du vil blive overbevist 🙂
Hovsa, tænker du måske!? Bliver der ikke meget vandmelon til overs, når melonen udstikkes. Ingen kvaler, den del der måtte være til overs skærer du i tern og kommer i en skål på køl og nyder, når tid er.
Vandmelon med feta
Vandmelon med feta
Ingredienser
- 2 skiver vandmelon (skåret i skiver på ca. 1,5 cm i tykkelse)
- 1,5 dl. feta(det kan være fetatern eller en fast feta smuldret)
- 0,5 dl. finthakket persille
- flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær melon i skiver. Med et glas udstikkes ringe på ca. 5 cm i diameter. Kom på en tallerken.
- Feta smuldres med finthakket persille og lidt friskkværnet peber.
- Fetafyldet kommes på hver cirkel og der drysses med flagesalt og ekstra peber. Pynt med ekstra persilleblade.
Noter
Flere opskrifter med vandmelon:
Den store og saftige vandmelon kan der spises løs af. På de varme dage er den noget af det bedste at sætte tænderne i. Den består hovedsageligt af vand og er derfor fattig på kalorier(men rig på C- vitamin).
Vandmelon is, Salat med friske abrikoser og vandmelon, Vandmelonsalat med mynte,
0 kommentarer