Vegetar frikadeller med quinoa og linser – dejligt alternativ til almindelig frikadeller.
De her vegetar frikadeller smager dejligt serveret med en dip rørt op af creme fraiche, revet hvidløg og sød chilisauce. Og så laver jeg gerne en bageplade med pommes frites af søde kartofler eller almindelig kartofler. Eller en blanding. På den måde er der noget for hele familien.
Med gnavegrønt og en god salat er det et dejligt måltid mad, som jeg klart kan anbefale.

vegetar frikadeller med linser og quinoa
Vegetar frikadeller
Vegetarfrikadeller med
Ingredienser
- 100 gram quinoa
- 150 gram røde linser
- 1 stk. mellemstort løg
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. spidskpommen
- 1/2 stk. squash(unden kerner og fintrevet) eller 1/2 stk. peberfrugt også fintrevet
- 60 gram hvedemel
- peber og salt
- 2 stk. æg(tre hvis meget små æg)
Fremgangsmåde
- Skyl quinoa og kog efter anvisning på pakken.
- Skyl linser og kog ganske møre. Både quinoa og linser hældes i en sigte eller dørslag og afdrypper.
- RIv løg ganske fint eller finthak. Bland nu løg med de afkølede quinoa og linser.
- Rør op med alle øvrige ingredienser og saml til sidst med mel og æg.
- Lag gerne farsen stå og trække i en halv times tid, hvis du har mulighed. Farsen kan hvile på køl i op til otte timer uden det gør noget ved samg eller det endelige resultat.
- Varm olie på en slip let pande og form små frikadeller. Steg på mellemvarme i ca. 5 minuttter på hver side til de er gyldne. Skru evt. op en smule for en mere sprød overflade. Skrab panden ren efter hver stegning, sådan at der ikke sidder små stykker og hænger ved frikadellerne.
vegetar frikadeller med linser og quinoa. Rigtig godt alternativ til frikadeller. Nem opskrift med mild og krydret smag.
Vegetariske frikadeller med quinoa
Interesseret i vegetariske retter?
Når jeg i et afsnit som det her viser jer nogle af mine andre vegetariske retter finder jeg ud af, hvor mange vegetariske retter der efterhånden ligger på bloggen. Som tiden er gået har der bare sneget sig flere og flere ind. Det tror jeg faktisk gælder sig for rigtig mange mennesker. Alternativer retter til de mere kødrige af slagsen efterlader mig ofte med en mere let fornemmelse i mavsen.
Christian på 12 år mener, at jeg er semi vegetar. Men det synes jeg nu ingenlunde. Men jeg kan da mærke, at der sniger sig flere og flere retter ind, hvor hovedmængden af ingredienserne er grøntsager. Jeg har bare altid rigtig godt kunne lide grøntsager og er nok temmelig præget fra mig mor, som serverede mange grønne sager for os. Mit yndlingsret som barn var blomkålsgratin!
Efterhånden som børnene er blevet større er det også blevet lettere at variere lidt mere i maden. De spiser ganske enkelt mere varieret og smager på flere retter. Også de vegetariske af slagsen. Det holdt hårdt og tog nogle år, men det har været hele ventetiden værd. Da de var mindre, skulle maden være delt op i skåle. Pasta for sig, agurk for sig, peberfrugt for sig osv. Fandt de et stykke løg i maden, var det nedtur. Det gad de ikke!
Sådan er det heldigvis ikke mere og derfor kan jeg da også kun sige til dig, kære læser, at har du små poder hjemme hos dig er der altså håb endnu. Har du et, det jeg kalder madselektivt barn, kan det sagtens ændre sig. Fat mod!
Og det fører mig hen til bare nogle af mine bedste vegetariske retter. De smager nemlig herligt!
Spicy suppe med kokosmælk(vegetar),
Vegetar tærte med søde kartofler og grønkål
Vegetar bøf med majs og koriander
Tak fordi du læser med helt hertil. Husk at du er meget velkommen til at skrive en kommentar herinde på opskriften og sende nogle stjerner af sted. På den måde kan andre læsere se, at den er afprøvet 🙂
Kh,
Benedicte
0 kommentarer