Den her suppe med kokosmælk og søde kartofler smager så vanvittig godt, at den bare smager af mere. Den er helt uden kød, men det mangler man ingenlunde. Den har nemlig en ret fyldig smag. Det er en af de bedste vegetariske supper jeg længe har lavet. Den er helt perfekt til de lidt køligere aftener, hvor man trænger til noget at varme sig på.
Og nok er jeg lidt af et skarn, for det jeg siger her. Men jo, sommeren går på hæld og det er nu efterår. Jo vist er det på mange måder ærgerligt, at udelivet og de sene aftener på terrassen så småt er ved at ebbe ud for nu, men jeg er nok en af de få i kongeriget, som stille jubler inde i. For lige så snart det bliver køligere og regnen siler ned, så kalder vejret altså på suppe. Og så får jeg lov til at servere suppe herhjemme- masser af suppe. Og det må man gerne, når vejret er til det. Men midt i juli måned i 25 graders varme, går det ikke altid, vel? Men nu er vi i gang. I love it!
Spidskommen og paprika er smagsgiverne sammen med en god boullion i den her vegetar suppe Jeg er ret begejstret for herbamare urteboullion, men en almindelig grøntsagsboullionterning kan sagtens bruges.
Suppen er drønhurtig at lave og kræve ikke et fuld køleskab, så det er nemt og relativt billigt hverdagsmad. Børnene i huset har stille og roligt accepteret at mutter kører “grønne dage” en gang imellem. Dvs. kødfri dage. Jeg synes saltede nødder, som ex. peanuts klæder suppen rigtig godt. Bonus ved det er at børnene synes det er fedt at få chips i maden og det hjælper lidt på det hele 🙂
Et godt brød til smager dejligt og giver ekstra mæthed.
Suppe med kokosmælk –
Asiatisk vegetarisk suppe
Suppen smager lidt hen af det asiatiske køkken på grund af kokosmælken og spidskommen. Citronsaften runder smagen af og kan sagtens erstattes af limesaft. Har du ikke søde kartofler eller spidskål liggende, kan du erstatte af peberfrugt i strimler, broccolibuketter, blomkål eller lignende. Det er kun fantasien der sætter grænser her, for grundsmagen af suppen er super lækker og grøntsagerne giver blot fylde og let bid til suppen med kokosmælk.
Suppen kan sagtens serveres dagen efter den er lavet, faktisk synes jeg kun den bliver bedre af at stå lidt. Ønsker du en mere mættende suppe, kan du koge lidt nudler og servere til. Det fungerer fint.
Andre dejlige supper at varme sig på:
Opskrift på panang karry suppe med kylling, Skøn gulerodssuppe, Suppe med linser og søde kartofler- den nemme!
Og nu til opskriften på en denne her skønne suppe med kokosmælk og søde kartofler:
Suppe med kokosmælk og søde kartofler
Ingredienser
- 2 stk. rødløg(I tynde både)
- 5 fed hvidløg(finthakket)
- 1 spsk. ingefær( mindre tern)
- 2 spsk. olie
- 2 dåser kokosmælk
- 400 ml tomatpassata(eller hakkede tomater)
- 1/4 del af en frisk chili(finthakket) eller 1 tsk. tørret chili
- 2 dåser vand
- 2 spsk. paprika
- 2 spsk. spidskommen
- 2 stk. god grøntsags boullion(ex. herbamare)
- 3 dl. søde kartofler ( i mindre tern
- 1/6 del spidskål(snittet)
- 1 stk. citron(saften heraf)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Pil løg og skær i fine båder. Skræl hvidløg, ingefær og søde kartofler.
- Kom rødløg i den varm olie og vendt til de er let gyldne i et par minutter.
- Kom hvidløg, og ingefær ved og vend rundt på mellevarme i et par minutter.
- Kom kokosmælk og tomater. Tilsæt spidskommen og paprika. Fyld vand i de tomme kokosmælke dåser(eller kartoner) og kom i suppen med grøntsagsboullionterninger. Læg låg på og lad simre under låg, så det bobler let i ca. 10 min.
- Skræl den søde kartoffel og skær i mindre tern og snit spidskål i fine strimler.
- Kom finthakket chili, søde kartofler og spidskål i suppen og lad simre under låg i ca. 10 min, til de er møre.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Servér den varme suppe og top evt. med peanuts og korianderblade(eller persille)
0 kommentarer