Whiskey sauce

Alt det andet

Hjemmelavet whiskey sauce – en sauce som er ret kræs at servere til alt fra en god bøf eller steg til stegt kyllingebryst. 

Hvis du tidligere har forsøgt dig med whiskeysauce, sådan en færdig bøtte fra supermarkedet, så skulle du da lave den selv. Det kræver ingenlunde et spækket køleskab, men dog kræver det whiskey. En smule. Ikke så meget.

Whiskeysaucen får så meget smag fra både rosmarin og ketchup og ja, sjovt nok, whiskey? Jeg bruger den helt almindelig klassiske Tullamore dew, men det er mest fordi det er den vi kommer i en irish coffee. Den er ikke så fin og dyr, men smager helt præcis perfekt i en hjemmelavet whisky sauce. En anden slags, om det er den dyrere eller mindre dyr af slagsen  er op til dig. Jeg har forsøgt mig frem og har endnu ikke smagt en udgave der ikke duede til saucen.

Saucen er så ganske nem at lave og kan passende serveres til større fester eller buffetter, da den kan laves timer i forvejen. Den skiller ikke og er både børne- og voksenvenlig, om man vil. Kender du klassikeren fra Jensens bøfhus? Så regner jeg ikke med at du bliver skuffet. Den smager meget derhen af, synes jeg.

Hjemmelavet whiskey sauce

Whiskey sauce

Opskrift på hjemmelavet whiskey sauce. Fin cremet og dejlig nem at lave. Smager skønt til stegt kylling, oksekød eller ovnstegt eller kogte kartofler.

Whiskey sauce

whiskey sauce

Opskrift på en lækker hjemmelavet whiskey sauce. Smager ligesom den færdig købte fra Jensens. Måske bare bedre?
Print opskrift Pin opskrift
15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 4 spsk. tomatkoncentrat - tomatpuré
  • 4 spsk. whiskey
  • 4 spsk. ketchup
  • 1,5 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 3 dl. fløde(madlavnings, 9 % eller piskefløde)
  • bruges 9 % fløde i saucen bør den jævnes med 1 tsk. maizena pisket med 3 spsk. vand)

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og kom ketchup, tomatpure, salt, peber og rosmarin i gryden. Kog op, mens der piskes. Kom whiskey ved og lad hurtigt alkohol fordampe - det tager et minuts tid. Kom Fløde ved og pisk op til den tykner. Bruges en mager fløde bør den rystes med 1 tsk. maizenamel inde det piskes i. Server rygende varm.

Du vil måske interesseret i nogle af følgende opskrifter: 

Ofte er det saucen, der lige gør forskellen i måltiden. Det giver smag og får nogle meget enkle  retter til at gå fra at smage fint til rigtig- rigtig godt. Se mere her:

Kold bearnaise sauceTeriyaki sauce, Skøn bearnaisesauce

Tak, fordi du læser med, Det gør mig super glad og tilfreds. Jeg håber du kan bruge opskriften? Husk at du kan finde www.Benedictesmad.dk også på de sociale medier som Pinterest, Instagram og Facebook. 

Ses vi?

Hilsen Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest