Wok med hakket kylling

Hverdagsmad til store og små, Kylling

Den her opskrift på wok med hakket kylling er så ofte på menuen herhjemme. Den er med få ingredienser, er nem at lave og smager virkelig godt! Simpelthen perfekt til de travle dage, hvor der skal være aftensmad på under 30 minutter.

Det er en nem hverdagsret, som smager lige så godt i weekenden 🙂 Jeg er bare vild med det koncept, at den tager kort tid at lave og det passer bare super godt ind i hverdagene imellem arbejde, sport og så videre. Herhjemme spiser alle børn – store som små- gerne løs af den. Derfor laver jeg gerne en dobbeltportion og skulle jeg være så heldig at der er rester? Så er det en perfekt restemad.

Hakket kylling er et godt valg til wokretter, da smagen nemt trænger ind i kødet. Smage som ingefær, lidt chili, hvidløg og soya. Du kan bruge dine yndlingsgrøntsager. Her har jeg brugt broccoli og gulerødder, men du kan udskifte med sukkerærter, frosne edamamebønner, peberfrugt og så videre.

Den her wok med hakket kylling er budgetvenlig, og er samtidig en perfekt måde at få brugt de sidste grøntsager i køleskabet. Den lækre soyasauce og kyllingekød passer  nemlig perfekt til de fleste grøntsager.

 

wok med hakket kylling

Wok med hakket kylling

Wok med hakket kylling

Prøv min opskrift på en wok ret med hakket kylling og soyasauce. Den smager helt fantastisk og er meget ofte på menuen herhjemme, da det er en rigtig god opskrift med hakket kyllingekød
Print opskrift Pin opskrift
25 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk løg- finthakket
  • 3 fed hvidløg - fintrevet
  • 3 cm ingefær - fintrevet
  • 2 stk gulerødder(mellemstore)- i tynde strimler
  • 1/2 stk broccoli - i mindre bidder
  • 400 g hakket kyllingekød

Soyasauce

  • 6 spsk soya(fx kikkoman eller din foretrukne)
  • 1 1/2 spsk sesamolie
  • 1 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk frisk eller tørret chili
  • sesamfrø - til topping

Fremgangsmåde

  • Kom en anelse olie i en gryde - gerne en wok eller anden jerngryde
  • Steg kyllingekød på let høj varme. Rør rundt flere gange.
  • Rør soyasaucen sammen i en skål
  • Læg det brunede kyllingekød op af siden. Kom løg, hvidløg, ingefær og en anelse olie i gryden og vend nu rund igen i et minuts tid. Vend det hele sammen.
  • Kom soyasaucen over. Lad simre under låg i et par minutter.
  • Kom gulerødder og broccolibuketter i og lad igen simre under låg i et par minutter til gulerødder og broccoli er letdampet, men stadig har bid
  • Servér dampende varmt med nykogte jasmin eller basmatiris(eller dine foretrukne)

Wok med hakket kylling

Kylling på 100 måder! Er der stensikkert en fødevare der altid kommer i min indkøbskurv, når jeg er ude at handle, ja så er det kylling. Alt fra hel kylling, kyllingebryst eller som i den her opskrift? som hakket kylling. Kyllingekød kan tilberedes på så mange måder og er samtidig et magert og proteinrigt stykke lyst kød. Jeg ved at jeg ikke er ene om at have det sådan. For populært blandt danskerne, det er det.

Hvis du, ligesom jeg er glad for at servere kylling og foretrækker en opskrift med kylling som er nem at tilberede, så kan du finde flere af mine aller bedste favoritter lige her. For udover den her opskrift på wok med hakket kylling, så deler jeg flere opskrifter lige her :

Ovnbagt pasta med kylling og grøntsagerSalat med kyllingkylling med rodfrugter. Og ellers er det bare at skrive kylling i søgefeltet og flere opskrifter dukker op.

wok med hakket kylling

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest