Aspargessuppe – en cremet og velsmagende gammelsdags aspargessuppe. Jeg skriver netop gammeldags, da den ikke indeholder en masse krydderier, men smager af netop det jeg synes en klassisk aspargessuppe bør smage af. Asparges. Nyd en portion skoldhed aspargessuppe med et stykke groft brød.
Det er et dejligt og budgetvenligt måltid mad med en skålfuld suppe. Jeg serverer den gerne uden kød, men nogle foretrækker at toppe den med kødboller eller stegt bacontern. Det er også lækkert.
Aspargessuppe
asparges
Ingredienser
- 1 glas/dåse dåse eller glas aspargessnitter
- 3 spsk. mel
- 20 gram smør
- 7 dl boullionvand(hønse-kyllingeboullion)
- 1,5-2 dl fløde- gerne en mere fedtfattig en som fx. 18 eller 9 %
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Dræn væden fra asparges. læg til side i en skål
- Smelt smør og pisk mel i til en cremet masse. Kom aspargesvand ved og pisk. Tilsæt boullionvand og lad simre stille i ca. 3-4 minutter.
- Kom fløde ved og lad kog op under omrøring. Smag til med salt og peber. Kom aspargesnitter ved og lun dem. Suppen er nu klar. Nyd med et godt brød og måske friskhakket persille eller puløg.
Andre opskrifter
Der er ikke noget der er meget bedre end at lune sig på en smagfuld suppe. Det er ofte budgetvenlig mad, ligesom den her aspargessuppe i øvrigt er, og så er det en fremragende måde at servere mad, som hele familien kan lide. Jeg har endnu ikke stødt på et barn der ikke synes at suppe er godt.
En klassisk aspargesuppe, som den her er en af de opskrifter, som de fleste af os er vokset op med. Måske troede vi at det var sværere end det er at lave? Det er det ihverfald slet ikke. En aspargesuppe er klar på under femten minutter fra start til slut og er i øvrigt fremragende som en forret, hvis hovedretten er let i det. Men som hovedret fungerer den også rigtig godt, for eksempel serveret med et godt og groft brød.
Mexicansk suppe, Gulerodssuppe med appelsin, Kartoffel jordskokkesuppe
Mange madglade hilsner fra Benedicte – og tak fordi du læser med i øvrigt!
0 kommentarer