Gulerodssuppe med appelsin

Supper, Vegetariske retter

Gulerodssuppe med appelsin – helt perfekt suppe at varme sig på, når kulden sætter ind. Eller måske bare en suppe der er helt perfekt at nyde blot fordi den er meget nem at lave og fylder dig med smag og gode vitaminer. 

Som suppe-elsker er det en stor fornøjelse at spises sig igennem alverdens supper. Tynde supper, creme supper, grøntsagssuper med og uden fyld. Bare supper. Uimodståelige skønne supper.

De her opskrift på gulerodssuppe med appelsinsaft er ingen undtagelse.  Suppen bliver cremet og fyldig, selvom den  ikke indeholder kartofler. Den er lavet blot med løg og gulerødder og bliver så smagt til med appelsinsaft fra saftige appelsiner. En smule revet appelsinskal tilsættes til sidst for lige at runde smagen af – derfor anbefaler jeg dig at have økoappelsiner på lager. I hvertfald hvis du bruger skrællen heraf.

 

Gulerodssuppe med appelsin

Gulerodssuppe med appelsin

Gulerodssuppe med appelsin

Gulerodssuppe med appelsin

opskrift på en cremet Gulerodssuppe med appelsin. Ingefær kan tilsættes, hvis du ønsker en mere krydret suppe.
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 1 kg gulerødder
 • 2 stk. løg
 • 6 spsk. smør
 • 2 dl. madlavningsfløde, kaffefløde eller piskefløde
 • 15 dl vand(hønseboullion)
 • 3 stk. appelsiner(gerne øko, da vi bruger lidt af skallen)
 • Lidt af appelsinskallen
 • peber og salt

Fremgangsmåde

 • Pil løg og skær i både. Skræl gulerødder og skær i grove stykker. Smelt smør i en gryde og kom løg og gulerødder ved. Vend rundt på lidt over mellemvarme i ca. 5 min.
 • Tilsæt boullionvand og lad simre i ca. 10 min. til grøntsagerne er møre. Blend med fløde og smag til med appelsinsaft, salt og peber. Du kan her vælge at tilsætte en smule revet frisk ingefær.
 • Servér den brandvarme suppe med en smule revet appelsinskal. Top eventuelt med croutoner eller creme fraiche. Nyd med et godt brød.

Gulerodssuppe med appelsin

Gulerodssuppe med appelsin

Du vil måske være interesseret i en af disse opskrifter:

Supper er noget af det bedste og så er det en af de retter jeg kan sende på bordet og glædes ved at alle i familien spiser meget af. Med største velbehag. Sådan er det ikke altid i en storfamilie med forskellige smagløg skulle jeg hilse og sige.

Det er sundt og  budgetvenlig mad, som tilmed er dejlig nemt at lave. De fleste cremede supper kan serveres som de er og måske blot med et brød til.  Men de kan også gøres ekstra fyldige ved at servere croutoner, creme fraiche, bacon eller parmatern eller ristede nødder og kerner. Jeg varierer i det uendelige og det håber jeg også at du vil gøre, i fald du begiver dig i gang med en, eller måske flere af mine suppe opskrifter. Det håber jeg.

Velbekomme!

Spicy hokkaidosuppePorre kartoffelsuppe med flødeostCremet kartoffelsuppe med gulerødderSpicy suppe med kokosmælk(vegetar)

Gulerodssuppe med appelsin og ingefær

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest