Bagt kylling med søde kartofler

Ovnbagt kylling med søde kartofler er da den ypperste nemme hverdagsret, som hitter ret så stort når man som os er vild med kylling og søde kartofler.

Retten får saft fra parmaskinken, som er rullet om kyllingestykker. Du kan sagtens bruge bacon i stedet. Jeg bruger det jeg nu har på lager. Netto har en tørret skinke der hedder schwarzwald. Den er ganske billig og drøj i brug og smager bare rigtig godt uanset om den kommer i ovnen som den her eller ristes helt sprød på en bageplade og bruges som drys til fx. supper.  Andre supermarkeder har noget tilsvarende har jeg set, så det er ikke svært at finde.

Retten indeholder løg, kylling, skinke/bacon og søde kartofler. Jeg brugte merian som krydderi, men timian, rosmarin, paprika, chili kan også bruges.

Har du tid kan du lade retten stå i ovnen i længere tid og på blot 100 grader. Det gør jeg sjældent, for jeg glemmer altid at være i god tid, når det kommer til mad! Men mit råd er altid: jo lavere temperatur – jo længere tid – jo bedre. Bare vær sikker på, at kyllingen har en midtertemperatur på 75 grader, så den er gennemstegt.

Elisabeth og jeg er besat af søde kartofler for tiden. De smager så godt og bliver let moste når de steges i ovnen. Er du til almindelig kartofler bruger du blot det.

Sådan gør du:

 

 

Ovnbagt kylling med søde kartofler

Ovnbagt kylling med søde kartofler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 300 gram kyllinge inderfilet(eller brystfilet skåret i grove stykker)
  • 1 stor sød kartoffel(ca. 3-400 gram)
  • 1 stort løg(let grofthakket)
  • 200 gram parmaskinke eller baconskiver
  • 2 stk. merian
  • salt og peber
  • 4 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Skræl den søde kartoffel og skær i grove tern.

  2. Pil løg og skær i mindre tern.

  3. Kom begge i et ildfast fad og fordel halvdelen af olien over og vend sammen.

  4. Rul parmaskinke over hvert kyllingestykke. Kom kyllingestykke over grøntsager og krydr med merian, salt og peber. Fordel resten af olien over og sær i ovnen i ca. 30 min. på 190 grader(180 varmeluft)

Jeg serverer gerne den ovnbagte kylling med en god salat, gnavegrønt og et madbrød som det her: Foccaciabrød

Ovnbagt kylling med søde kartofler

Flere nemme retter, som ikke kræver et proppet køleskab:

Kylling er ofte på bordet herhjemme. Det er magert, børnevenlig og kan trylles om til så meget.

Her er bare nogle af familiens favoritter, som både er ret hurtige og ikke kræver alverden:

kyllingenuggets

Pulled chicken i fad – mør kylling med nachos

Penang karry med kylling(panang curry)

Du kan se flere opskrifter fra Benedictes mad på facebook, Instagram, pinterest eller skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt her fra. Det ville være fedt, st høre fra dig, når du prøver nogle af opskrifterne af.

Tak fordi du læste med,

Kh. Benedicte 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.