Bøf stroganoff – en perfekt gryderet til at varme sig på i vinterkulden?
Klassisk bøf stroganoff – cremet og mild i smagen. En favorit hos alle her i familien. Jeg er vild med det. Den her udgave af en bøf stroganoff er dejlig cremet på grund af fløden. Du kan dog sagtens bruge en mere mager fløde i saucen. Det bliver den ikke ringere af.
Jeg elsker, når efteråret står for døren, for så har jeg en undskyldning for at servere gryderetter i massevis. Det er ligesom lidt en spise i de kolde måneder ikke?
Jeg serverer gerne kartoffelmos til – det holder bare så godt. Men er tiden lidt knap, er både ris eller pasta også godt. Jeg har tilsat pølser i den her gryderet, men det kan undlades. Top gerne den lækre gryderet med hakket persille. Det pynter på farven og giver god smag.
Bøf stroganoff
Bøf stroganoff
Ingredienser
- 500 gram skært oksekød - i tern eller strimler
- 150 gram bacon i tern
- 250 gram champignoner(i fine skiver)
- 1 stort løg - eller to mindre(finthakket)
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 lille dåse tomatkoncentrat - dvs ca. 70 gram - 3 store spsk.
- 5 tsk. paprikapulver
- 3 dl. okseboullionvand
- 3 dl. fløde - ex. kan en mere mager udgave bruges - f.fx. 9 eller 18 %(eller creme fine i begge udgaver)
- 3 spsk. mel - til jævning
- 20 gram smør
- salt og peber
- 150 gram cocktailpølser(kan udlades)
Fremgangsmåde
- Varmen pande på lidt over middelvarme.
- Steg bacon til gylden - læg til side
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg - steg med i to minuter. Læg svampe og læg til side
- Vend nu kødet med mel. Smlet smør på panden og brun kødet af. Tilsæt paprikapulver- steg kort af og tilsæt nu koncentrat. Varm igennem i et halv minut. Kom svampe og løg tilbage og tilsæt boullionvand og fløde. Lad simre under låg på mellemvarme i ca. 25 minutter. Tilsæt cocktailpølser(kan udlades) 3 minutter inden servering
- Tip. Mangler saucen tykkelse(afhængigt af hvilken fedtprocent der bruges) kan 2 spsk. majsstivelse eller mel rystes grundigt med en halv deciliter fløde eller boullionvand. Kom i væden og kog op til det tykner.
Gryderetter
Det er da det skønneste. En lang gåtur i kulden med sig selv, venner eller familie og så komme hjem til en lækker gryderet, som har stået og simret, men man har samlet appetit!
Det er det jeg synes de klassiske gryderetter lige præcis kan. Jeg håber at du vil tage godt imod min udgave af den her bøf stroganoff. Den er enkel at gå til. Og et lille tip? Skulle der være let sarte børnemunde, som ikke er så super pjattede med champignoner, så kan det undlades. Måske skiftes ud med peberfrugt eller gulerødder i tern eller andre grøntsager?
Flere lækre opskrifter på skønne simreretter
vegetarisk gryderet med bønner og chili, Hurtig gryderet med kylling, Paprikagryde med kylling
0 kommentarer