Brunede kartofler med brun farin. De brunede kartofler får en skøn karamelliseret smag, hvis du bruger en blanding af brun farin og hvid sukker.
En opskrift som jeg synes er helt perfekt til vinterens retter – og ikke mindst julemaden. Jeg bruger gerne kartofler på glas, men du kan selvfølgelig bruge dem, som du foretrækker. Benytter du kartofler som du selv koger, er det vigtigt at de er helt fri for vand, da sukkermassen ellers ikke kan hænge ved.
Brunede kartofler med brun farin
Brunede kartofler med brun farin
Ingredienser
- 2 glas kartofler på glas
- 60 gram hvid sukker
- 60 gram brunfarin
- 40 gram smør
Fremgangsmåde
- Skyl kartofler og dræn for vand.
- Smelt smør og sukker på panden på mellem temperatur. Undlad at røre for meget i sukkermassen.
- Når massen er smeltet kommes kartoflerne ved. Lad simre på lidt over mellemvarme i ca. 10 min. Vend undervejs.
- Tip.
- Er der sukkerklumper på panden kan der skrues op for max varme. Så smelter det. Servér straks
Julemad og opskrifter på fristende juleretter. Jeg er vild med vinterens retter. Lækre salater, brunede kartofler, andesteg og julekager. Jeg har samlet en masse lækre opskrifter herinde i mit madunivers. Men vil du se enkelte af dem lige her og nu? Så linker jeg til et par stykker nedenfor.
Flere opskrifter på fristede julemad og kager
Rødkålssalat – dejlig til julemaden, Julesalat med grønkål, Brunede kartofler
0 kommentarer