Perfekt brunede kartofler – sådan redder du middagen med de her brune kartofler.
Prøv den her opskrift på perfekt brunede kartofler til julemaden som bare fungerer
Nogle frygter de brune kartofler, men det er en skam. I hvertfald hvis det holder nogle fra at lave dem!
For herligt det smager det og følger du mine enkle råd i opskriften på perfekte brunede kartofler bør det ikke gå galt.
Om du bruger kartofler på glas eller kogte kartofler til de brune kartofler bliver resultatet godt.
Jeg foretrækker kartofler på glas, fordi jeg synes resultatet er ekstra godt, når kartoflerne er ensartede i størrelse, men jeg er klar over, at der nærmest er helt religion omkring tilberedningen af brunede kartofler! Ikke sandt?
Herhjemme plejer det at være på denne måde: Kartofler på glas til de brune kartofler til juleaften og asparges kartofler som hvide kartofler. Dem laver jeg så altid rigelig af, for på den måde at fremtrylle endnu en portion brunede kartofler af de kolde kartofler dagen efter.
Perfekt brunede kartofler
Perfekt brunede kartofler
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 20 gram smør
- 2 glas kartofler (eller kogte og pillede kartofler - ca. 1 kg)
Fremgangsmåde
- Dræn kartofler i en si, så der ikke hænger vand ved.
- Kom sukker på en pande - gerne en teflonbelagt pande.
- På mellemvarme lader du sukker smelte og lader det begynde at bruse let. Undlad at røre i sukkeret, da det risikerer at klumpe.
- Når det er smeltet kommer smør ved og der skrues op, så det kan bruser af. Rør i blandingen og kom kartofler ved.
- Lad det simre i ca. 5-10 min til sukkermassen har lagt sig om kartoflerne. Undlad at røre for meget heri.
- Du burde være klar til at servere de varme kartofler efter ca. 20 min. fra start til slut
Noter
Tips til de perfekt brunede kartofler
Spørgsmål du måske sidder med: Hvorfor bruger du kartofler på glas? Fordi jeg synes at det fungerer bedst med brunede kartofler på glas. På den måde svigter de mig aldrig og resultatet er så godt Og kartoflerne ensartet i størrelse. Kan jeg skifte kartofler på glas ud og bruge friskkogte kartofler i stedet? Ja. Det kan du bestemt. Så bruger du bare samme mængde kartofler (ca. 1 kilo) som er helt drænet for vand. Brugt da gerne mindre kartofler. På den måde er der flere flader hvorpå sukkermassen kan hænge ved. Temperatur på kartoflerne inden de kommer på pande? Lad dem have stuetemperatur og lad dem ikke komme direkte fra køl, da sukkermassen da stivner. Kan jeg lave de brunede kartofler hurtigere ved at skrue op for varmen? Nej, det kan går ikke. Brunede kartofler- altså perfekt brunede kartofler tager den tid de tager. Skruer du fuldt op for varmen risisker du at sukkeret brænder på og det efterlader en brændt smag i saucen.Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Dejlig julemad. Eller i hvertfald opskrifter som vi nyder i vinterhalvåret. Oftest.
Når efteråret og vinteren rammer Danmark, er det gerne opskrifter som de her der kommer på bordet. Ikke mindst ved Mortens aften og i juledagene. Jeg holder virkelig af lette og sunde salater og fisk. Men jeg holder i virkeligheden også rigtig meget af opskrifter med and, julesalater, brunede eller kogte kartofler. De retter der hører til omkring julen og de køligere måneder. Det er traditioner og det er ren hygge. At samles om et veldækket bord med gode retter. Det er da top lykke, ikke?
Nedenunder finder du tre af mine gode juleopskrifter, som med sikkerhed kommer på bordet omkring juledagene. Du kan se dem lige her:
Rødkålssalat – dejlig til julemaden, Julesalat med grønkål, Stegt andebryst på pande
God fornøjelse derhjemme i køkkenet,
Hilsen Benedicte
0 kommentarer