Byggrød med revet æble.
Byggrynsgrød er en af de slags grødopskrifter jeg laver til mig selv, når jeg har brug for noget mættende, fiberrigt og farverigt. Nuvel, grøden i sig selv præsenterer sig ikke så smukt i farven, men toppes den med bær og sprøde æble eller pæretern er det noget af det smukkeste!
Byggryn er særlig rig på fibre, da forarbejdningen på fabrikken er særlig skånsomt sammenlignet med andre kornsorter.
Byggrød
Byggrød
Ingredienser
- 1,2 dl. byggryn
- 2,5 dl. mælk
- 3 spsk. vand
- 1 stk. revet æble(med skræl - med mindre skrællen er grim og grov)
Fremgangsmåde
- Vand og gryn bringes i kog. Tilsæt mælk og grevet æble og kog på mellemvarme under låg i ca. 5 minutter.
- Den færdige grød kan toppes med alt fraFriske eller frosne bær,Æblemos eller friske æbleternPæremos eller friske pæretern,Grofthakket hassel eller valnødderTørret dadler, figner, tranebær eller rosinerKanelsukker og smørSirup
Grød, grød, grød.
Jeg topelsker grød. Det er definitionen på dansk madarv, som jeg tænker det. Tænk på hvordan grødarter i alle former har været fast bestanddel af danskernes madretter igennem generationer?!
Som barn spiste jeg ofte havregrød med kanelsukker og smør efter skoletid og i dag(mange år efter) er det byggrød som den her opskrift jeg falder tilbage på. Skal jeg sådan for alvor flotte mig, og det skal man jo nogle gange, topper jeg den med æbletern og den her karamelcreme. Det er ALT for lækkert!
Flere opskrifter på grød
Bagt havregrød med æble og bær, Chiagrød med appelsin og skyr, Risengrødsvafler
Flere opskrifter?
Er du ligeså glad som mig for mad, kager og brød (?) så skulle du tage at gøre som mange andre før dig. Du kan nemlig, helt kvit og frit skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres her på siden(eller på forsiden) i den grå bjælke.
Høres vi ved?
Kh, Benedicte
0 kommentarer