Byggrød med revet æble.

Byggrynsgrød er en af de slags grødopskrifter jeg laver til mig selv, når jeg har brug for noget mættende, fiberrigt og farverigt. Nuvel, grøden i sig selv præsenterer sig ikke så smukt i farven, men toppes den med bær og sprøde æble eller pæretern er det noget af det smukkeste!

Byggryn er særlig rig på fibre, da forarbejdningen på fabrikken er særlig skånsomt sammenlignet med andre kornsorter.

Byggrød

Byggrød

Varmende og sund grød med byggryn og revet æble. En grød, du skal nyde for de fiberrige, sunde og mættende egenskaber

Byggrød

Byggrød

Hjemmelavet grødopskrift med byggryn og revet æble. Byggrød smager ekstra dejligt når den toppes med sunde og farverige bær og frugter.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 2 skåle

Ingredienser

  • 1,2 dl. byggryn
  • 2,5 dl. mælk
  • 3 spsk. vand
  • 1 stk. revet æble(med skræl - med mindre skrællen er grim og grov)

Fremgangsmåde

  • Vand og gryn bringes i kog. Tilsæt mælk og grevet æble og kog på mellemvarme under låg i ca. 5 minutter.
  • Den færdige grød kan toppes med alt fra
    Friske eller frosne bær,
    Æblemos eller friske æbletern
    Pæremos eller friske pæretern,
    Grofthakket hassel eller valnødder
    Tørret dadler, figner, tranebær eller rosiner
    Kanelsukker og smør
    Sirup

Grød, grød, grød.

Jeg topelsker grød. Det er definitionen på dansk madarv, som jeg tænker det. Tænk på hvordan grødarter i alle former har været fast bestanddel af danskernes madretter igennem generationer?!

Som barn spiste jeg ofte havregrød med kanelsukker og smør efter skoletid og i dag(mange år efter) er det byggrød som den her opskrift jeg falder tilbage på. Skal jeg sådan for alvor flotte mig, og det skal man jo nogle gange, topper jeg den med æbletern og den her karamelcreme. Det er ALT for lækkert!

Flere opskrifter på grød

Bagt havregrød med æble og bærChiagrød med appelsin og skyrRisengrødsvafler

Byggrød

Flere opskrifter?

Er du ligeså glad som mig for mad, kager og brød (?) så skulle du tage at gøre som mange andre før dig. Du kan nemlig, helt kvit og frit skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres her på siden(eller på forsiden) i den grå bjælke.

Høres vi ved?

Kh, Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest