Cannelloni med ricotta og spinat – en fantastisk italiensk vegetar ret med friske lasagneplader fyldt med ricotta og spinat. Pastaen ligger i en skøn tomatsauce og toppes med mozzarellaost.
Jeg serverer den skønne pastaret med en god salat og måske lidt brød. Jeg satser altid på, at der er en bette smule rester af den her pastaret. For det smager skønt dagen efter som restemad, enten varm eller kold.
Cannelloni med ricotta og spinat
Cannelloni med ricotta og spinat
Ingredienser
Tomatsauce
- 4 dl. grøntsagsboullion
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 stk. løg (finthakket) (mellemstore løg)
- 2 fed hvidløg(finthakket)
- salt og peber
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 dl. basilikum grofthakkede basilikumblade
Fyldt pasta
- 300 gram friske pastaplader
- lidt olie
- 300 gram frisk spinat
- 250 gram ricotta
- 3 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk. lille løg(finthakket)
- 1 tsk. muskatnød(revet)
- salt og peber
- 2 stk. æg
- 150 gram revet mozarella eller frisk mozarella
Fremgangsmåde
- Start med at lave fyldet til pastaen.
- Kom lidt olie i en gryde og kom løg og hvidløg ved. Vend rundt et par minutter til gennemsigtigt. Kom spinat ved og læg låg på til bladende falder sammen. Dræn i en si og afkøl. Rør samme med æg, ricotta, salt, peber og muskatnød.
Tomatsauce
- Kom løg og hvidløg i en gryde og vend på mellemvarme i lidt olie i et par minutter til de er gennemsigtige.
- Kom tomater, boullion og oregano ved. Smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min. under låg til saucen er en smule kogt ind. Kom basilikum ved.
- Tænd ovnen på 180 grader. Kom halvdelen af tomatsaucen i et ildfast fad.
- Kom ricottafyld på et stykke pastaplade og rul let samme. Læg lukningen ned af i saucen. Kom den resterende sauce ved. Sæt i ovnen i ca. 15 min. Kom mozzarella ved og kom tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter. Retten er færdig, når pastaen er færdig og saucen boblende varm.
- Drys med friske basilikum og servér.
Ricotta ost
Ricotta ost er ganske genialt at have på lager i køleskabet. Det har jeg ihverfald altid selv. Man kan lave nogle fremragende retter. Det gælder både i det salte og i det søde køkken. Ricotta, er egentlig en ostevalle og er lige så fremragende i det salte som i det søde køkken. Fra pastaretter til kager eller som fyld i salater.
Se for eksempel : Citronkage med ricotta, eller hvad med en cremet pastaret med ricottaost creme: Pasta med ricotta og citron
Mine nyeste opskrifter
Du kan finde mine nyeste opskrifter på både Facebook, pinterest og instagram. Du er også meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres i den grå bjælke på siden.
Høres vi ved?
Benedicte
0 kommentarer